Designnieuws uit Milaan: gegoten tafel van boomstam

tags:
Userpica

Door gesmolten aluminium over een boomstam te gieten, krijg je een unieke tafel.

Voldoende mooie dingen dit jaar op de meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan. Zo ook Wood casting van de IsraĆ«lische ontwerper Hilla Shamia. Ze maakt tafels waarin aluminium en een boomstam hand in hand gaan.

Zoals te zien is op het plaatje hieronder, wordt het hete aluminium direct op de boomstam gegoten. Door de hitte verbrandt de stam en splijt deze open. Hierdoor loopt het aluminium tot de kern de stam in. Eenmaal afgekoeld wordt het stuk uit de boomstam gezaagd en de poten eronder geplaatst.

door Bram van Dijk, 27-04-2012 6 reacties, 8423 views

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

valt het hout dan niet uit elkaar? Lijkt me dat al het hars kapot gedroogd wordt op zo'n moment?

Bram van Dijk, 3 jaren geleden
afbeelding van Bram van Dijk

Ik heb het idee dat omdat het snel gebeurt, er alleen wat scheuren ontstaan. En ik ben geen bioloog, maar ik heb het idee dat deze boom niet of nauwelijks hars bevat.

Bomboora, 3 jaren geleden
afbeelding van Bomboora

Waar blijven die idioten toch vandaan komen die dergelijke gedrochten in elkaar steken om toch maar wat aandacht te krijgen.
Niet alleen is het kitch, (geen design dus) het is ook nog eens bijzonder milieu onvriendelijk. Er is een enorme hoeveelheid energie nodig om het gedrocht te maken, en daarbij wordt er een grote hoeveelheid hout gebruikt waar anders veel meer tafels uit gemaakt zouden kunnen worden. Daarbij lijkt het mij ook nog eens lastig om de materialen aan het eind van de levenscyclus van het product te scheiden.

martijn 101, 3 jaren geleden
afbeelding van martijn 101

@bomboora ga dan lekker zweefteven op de heide, zonder gebruik te maken van internet.

Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Bomboora heeft een punt. Design mag wel wat critischer zijn (lees geengageerder) mooi+groen is nog steeds actueel. Dit ontwerp is mooi-groen zooooo 20ste eeuw

Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Mooi "min" groen


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 110 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl