Designstation Arnhem CS krijgt vorm

tags:
Userpica

Het spectaculaire Centraal Station in Arnhem is bijna klaar, echt hoor.

Maart 2014, dan kunnen we met zijn 110 duizenden dagelijks door de door toparchitecten UNstudio ontworpen hal van Arnhem Centraal Station lopen. Sinds 2008 wordt daarop gewacht, na mislukte aanbestedingen. Sinds september zijn Ballast Nedam en BAM bezig de 37,5 miljoen euro kostende klus te klaren.

De naam station dekt niet de lading, dus heet Arnhem CS een OV-terminal. Uitgaande van 110 duizend reizigers per dag volgt het Amsterdam CS en Utrecht CS en is de knoop vergelijkbaar met Rotterdam CS. Het ontwerp van UNstudio is spectaculair. Blob-vormen zoals we van Ben van Berkel gewend zijn, gecombineerd met hoekig beton en frisse kleuren. De daken van de perrons met geïntegreerde voetbrug zijn licht en luchtig. Vloeiende vormen, glanzend wit en lichte constructies.


Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

ik ben heel benieuwd, tot nu toe vind ik de terminal die al open is onder het spoor een hele koude bedoeling, op de Starbucks na dan.

Brammm, 3 jaren geleden
afbeelding van Brammm

Eind van de middag enkele tientallen minuten wachten op de trein, de zon staat laag en weerkaatst via de witte sculpturen rechtstreeks in je ogen. Door de schuine wanden en de open structuur van het plafond is er geen ontsnappen aan.
Als die architecten nu eens beginnen met 'bruikbaar' en dan pas kijken naar 'mooi', dan wordt het nog eens wat...

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Welkom op station Eindhoven. Het meest comfortabele station van Nederland.
Brede perrons, met goede banken, en aangenaam licht door de rode klinkers ipv grijze 30x30 tegels. Ieder perron met verwarmd hok met koffie voor barre winterdagen. Goed afsluitende stolp tegen weer en wind eroverheen en pronto, niks meer aan doen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 51 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl