Deze kleine ondernemers maken New York groots

tags:
Userpica

Fotografe Jennifer Causey brengt in zo'n twintig foto's de kleine, niche ondernemers van Brooklyn in beeld.

Wie ooit in New York geweest is, weet dat de wijk Brooklyn niet alleen pracht en praal is. Maar de kern van de gemeenschap zijn de kleine vaklieden die alle maar één ding maken, maar daar wel verdomd goed in zijn.

Fotografe Jennifer Causey startte in 2010 met het project The Makers, waar ze naar mensen toe gaat die iets in (en van) de stad maken. In ongeveer twintig foto's en een simpel interview portretteert ze deze helden van de buurt. Veel blogs schreven over haar project, waardoor er nu een boek in aantocht is. Van alle resultaten is een mooie winkelwandeltocht te maken voor als je de volgende keer de metropool aandoet.

De laatste jaren zie je meerdere blog opkomen die het vergrootglas op klein vakmanschap leggen. Mijn favoriet is het videokanaal van Cool Hunting, met als schitterend voorbeeld de aflevering van de chocolademakers The Mast Brothers uit, jawel, Brooklyn. Ook Causey heeft de broers geportretteerd.

door Bram van Dijk, 21-06-2012 2 reacties, 4016 views

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Wel hoog hipstergehalte P:

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Ik vind het jammer om te zien dat veel van deze mensen slechts terug grijpen naar nostalgie in plaats van zichzelf proberen te empoweren door de innovatie van nu weer in handen van ambachtsmensen te leggen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 162 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl