Disney wil alles aanraakgevoelig maken

tags:
Userpica

Disneys ontwikkelingslab kan met de technologie Touché van elk object een touchscreen maken.

Disney is aan het experimenteren geslagen, op zoek naar een verbeterde touch-beleving. De technologie Touché biedt veel meer dan de standaard touchpads. Disney geeft het voorbeeld van een deurknop. Met een eenvoudige verbinding kan de computer herkennen met hoeveel vingers de knop wordt aangeraakt, of er een cirkelgebaar met de vingers wordt gemaakt en of er een volle greep met de hand plaatsvindt.

Maar de ontwikkeling gaat veel verder dan dat. Touché kan op alle objecten worden toegepast, zoals tafels, de bodem van een waterbak en zelfs het menselijk lichaam. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos, aldus het filmpje van Disney. Door op gedeeltes van de hand te drukken, zou je bijvoorbeeld je muziekspeler kunnen bedienen.

Het ziet er in het filmpje allemaal nog een beetje knullig uit, maar het laat wel mooi zien wat er nu mogelijk is en wat de toekomst ons kan brengen.

door Bram van Dijk, 13-05-2012 3 reacties, 5497 views

jonastreub, 3 jaren geleden
afbeelding van jonastreub

Aangezien het systeem niet de exacte positie kan waarnemen lijkt mij het alleen toepasbaar voor de meest simpele interfaces.

Simon90, 3 jaren geleden
Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Verbazingwekkend hoe Disney zo'n ontzettend knappe techniek kan verzinnen. Alleen die voorbeelden zijn echt heel erg jammer in het filmpje, ze zijn totaal nutteloos, niet origineel of gewoonweg saai.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 165 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl