Draadloos opladen smartphones vanaf volgend jaar via ultrabooks

tags:
Userpica

Volgend jaar kan je smartphones draadloos opladen via je ultrabook. Intel bouwt oplaadtechniek in zijn chips voor laptops en mobiele apparaten in.

Draadloos opladen is al jaren in ontwikkeling, maar tot nu toe is het nooit echt doorgebroken. Je hebt er meestal nog losse oplaadmatten voor nodig, zoals die van Powermat. Intel stort zich nu ook op 'wireless charging' door draadloze oplaadtechnologie in nieuwe chips voor ultrabooks en smartphones in te bouwen, schrijft de Taiwanese technologiekrant DigiTimes.

Intel zou gebruik maken van een ultrabook als stroombron. Met speciale software en een zendertje krijgt de smartphone dan draadloos stroom van de ultradunne laptop. Het zou tijdens het opladen niet uitmaken in welke positie de telefoon zich bevindt, een verbetering ten opzichte van veel van de huidige draadloze methodes.

Intel wil de zender en ontvanger voor het draadloos opladen integreren in zijn chipsets. De eerste apparaten met die nieuwe Intel-chips zouden vanaf de tweede helft van volgend jaar op de markt komen, aldus DigiTimes. Het zou niet gaan om de nieuwe generatie Hasswell-processoren. Maar voorlopig is het afwachten.

Het Intel-systeem krijgt concurrentie in de vorm van een andere nieuwe standaard die onder meer door Samsung, Qualcomm en Duracel-Powermat wordt geplugd. Voordat de nieuwe technieken er zijn wil Samsung al komen met een draadloze oplader met magnetische inductie. Die draadloze oplaadkit voor de Galaxy S III werd in mei uitgesteld tot de herfst.

Intel showde in juni al een wireless charging-systeem tijdens de Computex-beurs in Taiwan, zie onderstaande video.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 105 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl