Draw Something een regelrechte hit

tags:
Userpica

Draw Something blijkt voor de maker een cash cow. Vijf weken na de launch zet hij een ton per dag om.

Soms heb je dat: van die games die je binnen no-time met iedereen zit te spelen. Zo snel dat je niet eens meer precies weet hoe je bij die game kwam. Draw Something is typisch zo'n spelletje. Drie weken geleden hoorde ik de term voor het eerst, twee weken geleden speelde ik tegen drie vrienden en nu is het volle bak schetsen in de trein, op het terras, op de bank en op elk ander denkbaar loos moment. Dan heb je als ontwikkelaar een hit te pakken.

Dat succes is Business Insider ook niet ontgaan. Drie weken terug schreven ze al over het prille succes van Draw Something. Opvallend is de redelijk zorgvuldig geplande strategie die erachter zit. Nu, twee weken later, maakt Business Insider de balans op met de CEO van ontwikkelaar OMGPOP, Dan Porter. Deze onthult dat Draw Someting al twintig miljoen keer gedownload is en de app-hitlijsten in maar liefst 79 landen aanvoert. Met een omzet van rond de ton per dag heeft de game nu al meer opgebracht dan OMGPOP het hele afgelopen jaar bij elkaar verdiende.

Of de duur en de gevolgen van het succes van Draw Something net zo groot zullen zijn als die van die andere hit Wordfeud gaan we zien. Toevallig heeft een iPad-versie van Wordfeud net z'n weg naar de App Store gevonden. Moge de beste timewaster winnen.

door Floris Poort, 13-03-2012 10 reacties, 7350 views

robertwebbe, 3 jaren geleden
afbeelding van robertwebbe

En het werkt net even lekker met zo'n stylus pennetje. Je kunt nu voor capacitieve schermen nu ook van die pennetjes kopen en het tekent dan net even beter.

jkn, 3 jaren geleden
afbeelding van jkn

Was toch iets te laggy. #removed

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

Ik vind DS leuk, maar het is wel duidelijk een eerste versie... Mis zelf mogelijkheid tot chat met tegenspelers.

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Ik mis de uitdaging. Wordt echt saai na ca.150 tekenbeurten!

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

Ja, wel veel dezelfde woorden ook. Heb al 5 eskimo's gezien, 4 keer mexico etc

lindenlinden, 3 jaren geleden
afbeelding van lindenlinden

Charadium 2 is beter.

nebilem, 3 jaren geleden
afbeelding van nebilem

Ik zie ook constant in de klas studenten ermee spelen.

Curly Coffee, 3 jaren geleden
afbeelding van Curly Coffee

Precies, mis ook chatfunctie à la wordfeud. Ik hoorde gisteren dat het maximum ook maar tot 99 tekenbeurten loopt met een tegenstander... En ach, net als woordfoetus is dit even paar weken leuk, maar dan ken ik het ook wel. Dan heb je je skills goed bijgewerkt om heul snel een 'firewall', 'dolfijn' en 'finland' te kunnen tekenen. Ook niet onbelangrijk, win-win ;) 'Beyonce', 'LadyGaga' en alle andere artiesten krijg ik er niet uit zonder teksten erbij te kladden ;)

kleineman, 3 jaren geleden
afbeelding van kleineman

Ik zie echt iedereen om mij heen dit spel doen inderdaad. Ben wel benieuwd hoe lang het een rage blijft, verwacht dat het na een maand wel weer over is. Alhoewel ze het spel door updates (nieuwe woorden, in NL?) weer nieuw leven in kunnen blazen. Net zoals Rovio met Angry Birds doet.

Maar al met al weer een leuk spel. Zo kom je de college's en het treinen wel door. Moet wel zeggen dat het spel een stuk beter te doen is nadat ik een stylus heb gekocht. Die dingen zijn niet eens zo heel duur.

bonodebeer, 3 jaren geleden
afbeelding van bonodebeer

Toen ik mensen om mij heen het zag spelen, dacht ik wel even mee te gaan doen. Maar het werd me niet duidelijk waarom het spel (op Android in ieder geval) toegang wil tot mijn GPS-locatie. Ben ik de enige die daar een probleem van maakt?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 117 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl