Dropbox introduceert extra veiligheidsmaatregelen

tags:
Userpica

Nadat e-mailadressen van Dropbox-gebruikers begin deze maand werden gestolen, heeft de online opslagdienst de accountbeveiliging opgeschroefd.

Met de nieuwe twee-staps-verificatie kun je bij het inloggen of het toevoegen van een nieuw apparaat een zes-cijferige code invoeren. Deze code wordt naar je telefoon verstuurd of kan via de Google Authenticator-app worden gegenereerd. Als je de code niet invoert, krijg je geen toegang tot Dropbox.

De extra beveiligingslaag activeer je door de nieuwe bètaversie van Dropbox te downloaden. Nadat je het programma hebt geïnstalleerd, kun je bij de account-instellingen via de Dropbox-website de twee-staps-verificatie aanvinken. De officiële update die de extra beveiliging beschikbaar maakt, wordt de komende dagen voor alle gebruikers uitgerold. Het is overigens niet verplicht om de twee-staps-verificatie te activeren.

De extra beveiligingsmethode van Dropbox is een welkome toevoeging - vorige maand werden e-mailadressen van gebruikers gestolen - ook al heeft het een paar jaar op zich laten wachten. De meeste Dropbox-gebruikers slaan belangrijke documenten en foto's in de cloud op en hebben baat bij een sterkere beveiliging. Dat ene sms'je na het inloggen is een kleine moeite als je bekijkt wat voor belangrijke en persoonlijke bestanden je allemaal in Dropbox bewaart.


WpV, 3 jaren geleden
afbeelding van WpV

Ik zie het misschien verkeerd maarre,
Je gebruikt de app op smartphone of tablet, gaan ze je dan op datze
Fde apparaat een code sturen?? Ben ik nou gek of hebben ze dit niet goed doorgedacht?!?

Daniël Verlaan, 3 jaren geleden
afbeelding van Daniël Verlaan

Als je een nieuw (of huidig) apparaat aanmeldt, hoef je de code maar één keer in te voeren hoor!

pimbee, 3 jaren geleden
Jan Willlem, 3 jaren geleden
afbeelding van Jan Willlem

Wel blij mee. Ik heb het gelijk geactiveerd. Ik zou trouwens ook erg blij zijn als zo'n dubbele beveiliging op m'n iCloud-account zou zitten, gezien het feit dat ik daar veel, zo niet alle, persoonlijke data opsla inclusief het beheer van mijn idevices.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 149 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl