Dutch Design Week: winterbanden voor je fiets

tags:
Userpica

Klik zes bike spikes om je fietsband en je rijdt zonder glijden door sneeuw en ijs. 


Zelden zijn de afstudeerontwerpen aan de design Academy zo praktisch. Cesar van Rongen hoeft dan ook weinig te laten zien of uit te leggen aan het passerende publiek van de Graduation show. Zijn expositie bestaat uit niets meer dan één fiets. Direct vallen de fluoriserend gele banden op, en daar gaat het dan ook om. 

Bike spikes zijn zes rubberen gekromde bogen met platte spijkers erop. Met zes van die delen bekleed je een hele fietsband. Op die manier kun je zonder glibberen en glijden door platgereden sneeuw en over ijs fietsen. Volgens Van Rongen kun je er ook gewoon mee op asfalt fietsen en hoef je dus geen vieze koude handen te halen als je een droge weg tegen komt.

Om je band met spikes uit te rusten levert Van Rongen een montagesleuteltje bij. Moeilijkheid aan het concept is dat er tegenwoordig niet alleen meerdere wielmaten bestaan, maar ook nog diverse banddiktes. Als het mogelijk is de rubberen bogen op ieder wiel te passen, lijkt het me alleszins mogelijk dat dit ontwerp nog deze winter in de winkel ligt. Kunnen we dan testen of je er ook een stoepje mee kunt nemen zonder onderdelen te verliezen. 


Sjors, 3 jaren geleden
afbeelding van Sjors

Ziet er vet uit! Lijkt me gaaf met een mountainbike in het bos te gaan en deze banden te gebruiken!

Estrella, 3 jaren geleden
afbeelding van Estrella

Lijkt me ideaal! Alleen jammer dat het er niet uitziet :) Vind ik dan.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Komt vast ook in zwart.

Donné, 3 jaren geleden
afbeelding van Donné

Het idee is super, maar ik hoor een hoop lawaai. En zijn ze ook te gebruiken in combinatie met remblokjes?

jllvrsm, 3 jaren geleden
afbeelding van jllvrsm

Lijkt mij ideaal. Wil wel een setje, waar te bestellen?

AvMD, 3 jaren geleden
afbeelding van AvMD

Eerste wat ik dacht toen ik deze tegen kwam, was dat ik dit 3 jaar terug ook eens bedacht heb en toen in de veronderstelling was dat zoiets vast allang bestond en het voor die 2 weken per jaar dat er a
plat gereden sneeuw ligt ook niet echt de moeite is.
Voor mountainbiken heb je ze echt niet nodig, profiel wat er opzit werkt echt wel beter in de bossen als een paar stalen noppen!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 118 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl