Eén op de vijf Macs bevat malware

tags:
Userpica

Volgens de Britse virusbestrijder Sophos bevat 20 procent van alle Macs malware. Reden tot zorg of valt het eigenlijk wel mee?

Op basis van een inventarisatie van 100.000 Macs concludeert Sophos dat 20 procent van de Macs malware bevat. Dat is 'onthutsend veel', stelt Sophos. Mac-gebruikers wanen zich immers al jaren veilig. De meeste malware wordt immers voor het grootste platform gemaakt: Windows.

Maar om wat voor malware gaat het eigenlijk? Wat voor soort virussen spoorde Sophos op? In de meeste gevallen blijkt het – ironisch genoeg – te gaan om Windows-malware. Niet iets waarover Mac-gebruikers zich zorgen hoeven te maken, tenzij zij ook Windows op hun Mac hebben draaien. Op 'slechts' 2,7 procent van de 100.000 gescande Macs werd Mac OS X-malware aangetroffen. De meeste infecties (driekwart) worden veroorzaakt door Flashback: de grootste malware-uitbraak voor de Mac ooit.

"Sommige Apple-fans zullen misschien opgelucht zijn dat de kans zeven keer zo groot is dat ze Windows-malware op hun Macs hebben dan malware die specifiek voor Mac OS X is gemaakt, maar er is geen reden om achterover te leunen", schrijft Graham Cluley van Sophos. "Cybercriminelen beschouwen Macs als een makkelijk doelwit omdat hun bezitters  minder vaak anti-virussoftware draaien."

door Maarten Reijnders, 25-04-2012 4253 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 249 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl