Echt design komt uit New Duivendrecht

tags:
Userpica

New Duivendrecht combineert Nederlands designtalent met industriële productie

Duivendrecht komt op de kaart als kern van Nederlandse vormgeving, dat is het doel van het initiatief New Duivendrecht. Bij New Duivendrecht kan ontwerptalent terecht dat nu niet de weg naar productie weet te vinden. De eerste collectie bestaat uit 10 producten. New Duivendrecht wordt, heel werelds, op 17 april gelanceerd op de belangrijkste plek voor meubelontwerpers op aarde: de meubelbeurs in Milaan.

De collectie bevat producten van hoge kwaliteit voor een toegankelijke prijs. De tien stuks bestaand uit wat grotere meubels zoals een stoel, een bijzettafel en een kleed en een aantal kleinere producten zoals een schaal, een vaas en een spiegel, komen van ontwerpduos Kranen & Gille, Nieuwe Heren en Tweelink, en daarnaast Dave Keune, Frederike Top, Slim Ben Ameur en Sjoerd Jonkers. Ook Frederik Roijé, met Victor le Noble (van tijdschrift Connecting the Dots en Milanees collectief Tuttobene) oprichter van New Duivendrecht, is met een ontwerp vertegenwoordigd.

Frederik Roijé staat ook al jaren in Milaan onder zijn eigen naam. Waarom dan nu New Duivendrecht? "Omdat in deze tijd een mooi idee alleen echt niet meer voldoende is. Je moet er ook voor zorgen dat je product heel slim in elkaar zit. Alleen dan kun je een product betaalbaar houden en er tegelijkertijd voor zorgen dat, dankzij de productie in Nederland, het product duurzaam en van hoge kwaliteit wordt."

De uitspraak van deze merknaam door zeg een Taiwanese producent en een Engelse journalist wordt in Milaan nog een verwarrend tafereel.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 131 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl