Een astronomische kaart van het hele internet

tags:
Userpica

Een Russische techneut maakte een immense infographic waarbij internet wordt weergegeven als de Melkweg, en websites de planeten zijn.

De rode pijl moet je er even bij denken, maar wanneer je op The Internet Map naar Bright.nl zoekt, hoort er 'U bevindt zich hier' te staan. Tussen Tweakers.net en Webwinkel.nl in.

The Internet Map lijkt op een kaart van de Melkweg, vol met planeten in alle kleuren en groottes. Hoe groter de planeet, hoe meer traffic op de site. Google.com wint nipt van Facebook.com de prijs van de grootste planeet. De positie van de planeten is afhankelijk van hoeveel de sites naar elkaar linken. Dat is ook de reden dat alle planeten uit een land redelijk bij elkaar staan.

In het .nl-stelsel (allen gekleurd in het oranje) is Google.nl de grootste, op gepaste afstand gevolgd door Nu.nl, Hyves.nl, Telegraaf.nl en Ing.nl. Opvallend is dat in dit stelsel verschillend .pl planeten voorkomen. De gegevens zijn van eind 2011.

Sommige websites staan bij elkaar vanwege de inhoud, zo is er "een enorme pornocluster" tussen Brazilië en Japan. 

door Bram van Dijk, 03-08-2012 3 reacties, 4199 views

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

En voor de fanboys hier. Apple.com heeft meer met Google.de te maken dan met Google.com. Die 2 knuffelen elkaar bijna.

Omnidextrous, 3 jaren geleden
afbeelding van Omnidextrous

Hou toch op, sneu mannetje! In het hele artikel wordt nergens het woord "Apple" gebruikt en jij moet dat eindeloze fanboy gezeik weer aanwakkeren met een overbodige opmerking die er helemaal niets mee te maken heeft!

Mark C Hoogenboom, 3 jaren geleden
afbeelding van Mark C Hoogenboom

Als je zoekt op de kaart, dan vind je Apple.com en Google.de bij elkaar.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 162 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl