Een duik van 10 verdiepingen in een aquarium

tags:
Userpica

De installatie The Journey of a Drop laat gekleurde druppels bovenaan een trappenstelsel in een waterbak beneden vallen.

Het fijne aan een hoog gebouw met een open trappenstelsel is dat je dingen helemaal van boven naar beneden kan gooien. Ter gelegenheid van het Londen Design Festival heeft het V&A Museum de deuren van de Henry Cole Wing Grand Staircase geopend voor design en kunst. In het reusachtige trappenstelsel maakte de Duitse kunstenaar en ontwerper Rolf Sachs een installatie in de nok van het gebouw. Om de paar seconden laat deze verschillend gekleurde druppels naar beneden vallen, in een aquarium beneden.

In ongeveer 3,5 seconde reist een druppel vanaf zijn loslaatpunt naar de bak. "De vloeistof in de tank is een wasmiddel en daarom verdwijnt de druppel traag om te wachten op de nieuwe druppels," zei Sachs tegen Dezeen.com. Hij liet zich inspireren door de traditionele manier van munitie maken. Vloeibaar lood werd van een hoogte in een bak met water gedruppeld, waardoor er kogels ontstonden.

Op de tafel naast het aquarium liggen kleine verrekijkers om de druppel te volgen. Een microfoon in de bak echoot het geluid door de ruimte heen.

door Bram van Dijk, 26-09-2012 4814 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 8 Bright Bunch leden en 171 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl