In een handomdraai van plank naar lamp (en weer terug)

tags:
Userpica

Deze bureaulamp vouw je uit een flatpack. Geen licht meer nodig, dan klap je hem in tot formaat tijdschrift.

Het credo van IKEA is in designland nog altijd actueel. Ook op designfestival DMY in Berlijn was bijna alles demonteerbaar en te vervoeren als flatpack.

Wel zo milieuvriendelijk, maar meestal een crime om zelf in elkaar te zetten en echt solide wordt ’t bijna nooit. De bureaulamp van net afgestudeerd ontwerper Hannes Trommer maakt korte metten met de kieren en gaten waar bouwpakketmeubels vaak mee kampen. 

Een slim uitgedacht vouwsysteem geeft de lamp vorm en maakt hem stevig. De vouwlijnen in het multiplex zijn voorzien van linnen en de led-verlichting en bedrading zijn geïntegreerd. Door de wigvormige uitsparing in de arm klem je de lamp aan de tafel, zonder andere bevestigingselementen.

Perfect voor de thuiswerker, want wanneer je klaar bent aan de als bureau dienstdoende keukentafel, klap je de lamp in mum van tijd terug en neemt ‘ie niet meer plek in beslag dan een tijdschrift. Dat is toch makkelijker dan aan de slag met de bekende IKEA-inbussleutel.

door Dewi Pinatih, 14-06-2012 1 reactie, 4923 views

Hiep, 3 jaren geleden
afbeelding van Hiep

Had graag de ingeklapte versie nog gezien.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 107 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl