Een QR-code maar dan met geluid

tags:
Userpica

De iPhone-app Chirp stuurt hyperlinks via getjilp van de ene naar de andere telefoon.

Een foto versturen kan op ontelbare manieren. Nee, ik ga ze niet allemaal noemen. Maar met Chirp (video) komt er weer eentje bij. Via de gratis iPhone-app zet het een linkje (naar een afbeelding, site of notitie) om naar geluidsgolven. Door op verzenden te klikken, komt er een geluid uit je telefoon dat doet denken aan het getjilp van vogels. Dit getjilp kan als een QR-code 'gelezen' worden door een andere telefoon die de app aan heeft staan. Het linkje opent meteen. Op Fastcodesign.com noemt CEO Patrick Bergel de methode Animal System.

Met e-mail en bluetooth bij de hand vraag je je af: wat is het nut? "Chirp is bedoeld om snel en makkelijk te delen tussen personen op dezelfde plek. Veel telefoons hebben geen bluetooth waarmee bestanden kunnen worden verzonden. Het is makkelijker dan e-mail en instant messengers, want je hoeft geen geadresseerde in te voeren. Je hoeft niet eens vrienden op Facebook of volger op Twitter te zijn om iets met elkaar te delen”, vertelt de FAQ.

Chrip wil snel uitbreiden naar andere smartphones, maar daar stopt het niet mee. "Er zijn miljarden geluidsspeakers op aarde. En overal waar een speaker is, kun je links verwerken." Dat klinkt goed: geluidsgolven als een soort van onzichtbare USB-stick.

door Bram van Dijk, 11-08-2012 6 reacties, 5618 views

Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Wat ook leuk is, is dat je naar meerdere ontvangers tegelijk kunt verzenden. Alleen moeten die wel allemaal zelf eerst de app starten om te 'luisteren'. Dat is wel een groot verschil met bijvoorbeeld bluetooth. Toch vond ik Chirp in het gebruik wel veel makkelijker.

RP, 3 jaren geleden
afbeelding van RP

TOP!
Werkt perfect

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

De jaren 80 zijn weer terug. Toen zond de NOS met Hobbyscoop Basicode op deze manier uit op de radio.
In deze tijd is het natuurlijk onbruikbaar maar leuk voor hipsters.

Jeroen Toma, 3 jaren geleden
afbeelding van Jeroen Toma

[OT]
Klein spelfoutje in de eerste alinea; "Chrip" i.p.v. "Chirp".
[/OT]

Bram van Dijk, 3 jaren geleden
Joris Theunissen, 3 jaren geleden
afbeelding van Joris Theunissen

Wel interessant, zorgt dit voor nieuwe 'verborgen' boodschappen in muziek en radio?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 135 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl