Een sjaal van data

tags:
Userpica

Kunstenares Reineke Otten gebruikt demografische data om 231 unieke sjaals te maken.

Info-Textiles is een project van Reineke Otten, een kunstenares uit Rotterdam. Het project maakt deel uit van een grotere collectie, The World Skin Color Project. Samen met het ontwerpbureau Lust heeft zij 231 unieke sjaals gemaakt die de huidskleur van elk land visualiseert. Witte stippels in Zuid-Afrika, veel verschillende huidskleuren in BraziliĆ« en een lichte kleur in China (waar vrouwen veel middelen gebruiken om een blankere huid te krijgen) - elke land heeft wel een verhaal.

Elke sjaal bevat acht datalagen van elk specifieke land; de bevolkingsgroei, de minimale en maximale temperatuur, UV-straling, de bevolkingsdichtheid in etnische diversiteit, luchthavens, het BBP per persoon en de totale bevolking minus internationale migranten. 

Het project was te zien in het Centraal Museum van Utrecht.  De sjaals zijn inmiddels online te bestellen. Zie onder voor de legenda van de sjaals.

door Edial Dekker, 13-03-2011 11:42 4123 views

Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

brrrtttrrrrrrttter


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 47 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl