Een stapeltje design

tags:
Userpica

Het Milanese label Skrivo presenteert een comfortabele lounger waarin de kussens opgestapeld lijken te liggen.

Stack, zo heet de easy chair met bijbehorend voetenbankje van de Milanese studio Skrivo. Een even gelaagd als geslaagd ontwerp dat de illusie geeft dat er verschillende kussentjes op elkaar werden gelegd om de zithoogte te verhogen met extra ruggensteun.

De zitschelp wordt ondersteund door beukenhouten pootjes die op hun beurt doorboord zijn door een stalen beugel die voor ruggensteun zorgen. Of dit afdoende veerkracht biedt om comfortabel achterover te leunen, is moeilijk in te schatten. Toch is de gelaagdheid van de kussentjes die nonchalant op elkaar gestapeld liggen een mooie vondst. Het geeft deze lounger een huiselijke touch.

Skrivo, het label van de Kroatische ontwerper Stefan Krivokapic, presenteerde tijdens de designbeurs in Keulen overigens nog een ander product dat refereert aan ‘stapelen’, namelijk de Market. Een archetypische vorm van groenten- of fruitkrat maar dan uitgevoerd in kristalglas en bedoeld als bijzettafel, dan wel als opbergbak voor kranten of tijdschriften. Het wordt alvast uitkijken met wat Skrivo verder nog gaat uitpakken, bijvoorbeeld tijdens de meubelbeurs van Milaan, maar dit oogt alvast veelbelovend.


iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ikea heeft toch ook zo'n soort stoeltje? Verschillende dessins in 1 stoel.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 193 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl