Eerste Nederlandse FabLab komt in Amsterdam

Userpica

Fablabs zijn kleine digitale werkplaatsen waar iedereen zelf producten kan ontwerpen en maken, bijvoorbeeld met behulp van 3D-printers en rapid prototyping. Het concept is bedacht door MIT-professor Neil Gershenfeld die in september op PICNIC komt preken. Het eerste Nederlandse FabLab komt trouwens ook in Amsterdam. Vrijdag is het bij Mediamatic zo ver. Een stoere Epilog Laser Cutter is al aangekomen. Volgens de Stichting Fablab zijn andere labs in Nederland ook aanstaande. Fablab.nl blogt trouwens deze week vanaf een Amerikaans congres over doe-het-zelf-tech met onder meer dit prachtige mobiele fablab.

In een persbericht legt Hanne van Essen, bestuurslid van de Stichting FabLab.nl, uit waarom er digitale werkplaatsen nodig zijn: 'In Nederland zijn we een beetje het gevoel kwijt geraakt voor het maken van dingen. Al vanaf de lagere school heeft lezen, rekenen en schrijven een veel hogere status dan handvaardigheid. Met een FabLab kunnen we weer producent worden in plaats van consument. Kunnen we de technologie die we zo makkelijk gebruiken, ook weer leren begrijpen en er vervolgens verder op bouwen'.

Bij de eerste Nederlandse Fablab-initiatieven is een hele lijst organisaties betrokken: de Amsterdamse Innovatie Motor, Regionaal Technocentrum Amsterdam, Roland, Epilog, Syntens, Mediamatic, Waag Society en FabLab.nl.


Salabim, 8 jaren geleden
afbeelding van Salabim
Dood linkje bij PICNIC, deze werkt: http://www.picnicnetwork.org/
Michel Langendijk, 8 jaren geleden
afbeelding van Michel Langendijk
Bij Mediamatic (i.s.m. Fablab.nl, de Waag Society en sponsors) is het eerste vrij toegankelijke FabLab een feit. Vanaf de opening van de EL HEMA, vrijdag 24 augustus om 17.00 uur, kan in het FabLab gewerkt worden. Een lasercutter, een 3D plotter en frees, en een vinylsnijder staan klaar. Zie persbericht:http://www.mediamatic.net/article-19942-en.html


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 114 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl