Elektrische pizzascooter met reclamemotorgeluid

tags:
Userpica

Domino's Pizza voorziet 20 elektrische scooters van een wel heel apart geluid om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen.

Een kenmerk van elektrische voertuigen is dat ze een stuk minder lawaai maken dan traditionele voertuigen. Lekker rustig natuurlijk, maar ook wel een probleem voor andere verkeersdeelnemers die je niet horen aankomen. Door een geluidje toe te voegen, is dat probleem te ondervangen.

Je kunt met een elektrisch voertuig natuurlijk het geluid van een auto of scooter imiteren, maar je kunt ook een totaal ander geluid toevoegen. Domino's Pizza koos voor dat laatste. Een 'branded motorgeluid'. 'Branded' omdat hun elektrische scooter nu reclame maakt voor de pizzaketen.

Als een pizzabezorger op zijn scooter rijdt, hoor je 'Dododododomino's' en 'pizza's mmmmmmmmmmm lekkerrrrrrrr' in het typische ritme van een bromfietsmotor. De claxon is: 'lekker, lekker'. Stationair draaien: 'Domino's, Domino's, Dododomino's, Domino's'.

De pizzaketen heeft de eerste scooter inmiddels uitgerust met het aparte motorgeluid. Na de zomer worden alle twintig scooters van Domino’s van de reclame voorzien. Ik moest er om lachen, maar ik kan me ook voorstellen dat je er na verloop van tijd gek van wordt. Vooral als zo'n scooter een flinke tijd naast je stationair staat te draaien.


Jeroen Toma, 3 jaren geleden
afbeelding van Jeroen Toma

"...maar ik kan me ook voorstellen dat je er na verloop van tijd gek van wordt..."

Dat dus....en te pas en te onpas worden gebombardeerd met reclame!

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Waar er enerzijds miljoenen worden uitgegeven om geluidsoverlast van verkeer te beperken, gaat Dom-ino's er een schepje bovenop doen. Het wordt natuurlijk een vreselijke kakafonie als reclameuitingen als deze door iedere bezorgdienst gebruikt gaan worden. En de hele buurt weet ook meteen wanneer jij pizza eet.

paulteriele, 3 jaren geleden
afbeelding van paulteriele

Wat een misser! Het had veel leuker geweest als bij het stilstaan had geklonken "Even wachten, nog even wachten.." en bij het optrekken dan het onvermijdelijke "Pizza!"

Mie Ketelkamp, 3 jaren geleden
afbeelding van Mie Ketelkamp

Wat een gelul. Gewoon zo slecht dat het STEENGOED is!

zapper, 3 jaren geleden
afbeelding van zapper

Als dit geen hoax is...

Erik Jan, 3 jaren geleden
afbeelding van Erik Jan

RVV 1990

Artikel 28

Bestuurders mogen slechts geluidssignalen en knippersignalen geven ter afwending van dreigend gevaar.

Artikel 57

Bestuurders van een motorvoertuig, bromfietsers en snorfietsers mogen met hun voertuig geen onnodig geluid veroorzaken.

Erik Jan, 3 jaren geleden
afbeelding van Erik Jan

Misschien dat 'om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen' e.e.a. teniet doet, maar dat lijkt me eigenlijk wat vergezocht bij dit soort geluiden.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 23 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl