Elektronische visitekaartjes met video

Userpica

Bij celebrities in Hollywood zijn ze een hit: videoplayers ter grootte van een visitekaartje.

EDG, uitgesproken als 'edge', is een videoplayer ter grootte van een visitekaartje met een 2 inch lcd-schermpje, ingebouwde speaker, optionele koptelefoon-aansluiting en playback control waarop je je filmpjes, foto's en audio aan potentiële klanten kan presenteren. Via een mini usb-poort zet je 3 tot 12 minuten aan AVI, MPG, MPEG-4WMV, en MOV video's op het roestvrij stalen kaartje van maar 4,3 mm dik. Het topmodel heeft tevens een rfid-chip ingebouwd.

Je valt er zeker mee op maar daar zit meteen ook het probleem. Jij en ik kunnen ze niet zo makkelijk krijgen. De kaarten kosten tussen de 17,50 en 29 dollar en de minimum afname is 5 duizend stuks. Het bedrijf Jumplab heeft de EDG kaarten als marketing tool op de markt gezet.

Enerzijds begrijpelijk want zo blijft het product 'uniek' als je jezelf met EDG kaart presenteert. Toch jammer, want al zijn ze voor de meesten mensen te duur om zomaar aan iedereen te geven ze zouden wel een rage kunnen worden bij de YouTube-generatie om onderling filmpjes uit te wisselen.

Kortom, waar is die ondernemer die deze toffe kaartjes voor de gewone mens op de markt zet?

door David Lemereis, 22-12-2008 14:29 3 reacties, 6662 views

Bezoeker, 6 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Youtube-filmpjes uitwisselen? Dat kan toch al lang? Je typt toch in je browser een adres en als het goed is kan iedereen dan hetzelfde filmpje zien vanaf verschillende locaties... Handig is dat, heb je geen kaart voor nodig. En helemaal geen kaart waarop je iets zou moeten presenteren aan je klant op een 2 inch scherm... lekker onprofessioneel. Kleuterspeeltje, nutteloze gadget.

Sven Heesterman, 6 jaren geleden
afbeelding van Sven Heesterman

Echt heel onhandig, filmpjes bekijken zonder computer....

Het lijkt me juist heel professioneel! Nee, dan die rechthoekige ceedeetjes die je soms nog aangeboden krijgt als kaartje, dAArmee sta je pas te kijk.

Het lijkt me voor mijn windvaanstuurinrichting echt een vreselijk handige brochure!

Alleen de prijs, nee, dat red ik niet.

Tom, 4 jaren geleden
afbeelding van Tom

Die visitekaartjes lijken mij echt gaaf. Ik hou het maar bij de ouderwetse papieren visitekaartjes. Ik ben van plan om een nieuw visitekaartje te gaan ontwerpen. Ik heb op http://www.visitekaartjeszelfmaken.info een aantal goede tips gelezen over het ontwerpen van visitekaartjes.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 47 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl