Eneco verkoopt zonnepanelen aan klanten

tags:
Userpica

Eneco verkoopt nu ook zonnepanelen aan consumenten en regelt zowel installatie als verrekening van teruggeleverde stroom.

Eneco stort zich op de markt voor zonnepanelen door een belang van 25 procent te nemen in de startup Zon-IQ, zo maakte het energiebedrijf woensdag bekend. Eneco biedt klanten het nieuwe product Zon&Zeker waarbij het bedrijf de installatie van zonnepanelen op het dak regelt en de verrekening van de geleverde stroom.

Jaarlijks zou een gemiddeld huishouden met zonnepanelen voor 450 euro aan elektriciteit kunnen opwekken. "Maar de weg daar naar toe is voor velen te ingewikkeld", aldus Eneco, dat 1,8 miljoen klanten heeft. Zon-IQ heeft een landelijk dekkend netwerk van installateurs van zonnepanalen.

Een monitoringsysteem bewaakt op afstand de werking en het rendement van de panelen. Klanten kunnen via internet of smartphone checken hoeveel de panelen hebben opgebracht. Eneco wil zo veel mogelijk klanten nog voor de start van de zomer van zonnepanelen voorzien. "Er is daarom al voor 1500 klanten panelen ingekocht", laat het bedrijf weten. 

Eneco is niet de enige energieleverancier die bezig is met zonnepanelen voor consumenten. Ook concurrent GreenChoice doet dat sinds vorig jaar.


Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Niks voor dat terugregelen laten regelen, en al helemaal geen slimme meter laten plaatsen.
Die draaispoelmeter verekent eea prima, en maakt het zelfs mogelijk meer dan 3000kwh/jaar op te wekken zonder dat je problemen krijgt.
Goedkope panelen van Eneco eventueel prima, de rest daar kunnen ze mee de pot op.

Bert1983, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert1983

Goed nieuws.
Hoe meer concurrentie in de markt, hoe beter voor de consumenten. Beetje concurrentie laat de prijs alleen maar dalen :)

Groet,
Bert
http://www.mijn-zonnepanelen.be


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 19 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl