Er ligt nog 86 euro in je kast

tags:
Userpica

Ook nog wat oude of kapotte apparaten bewaard? Recyclingbedrijf YouRenew geeft je er keiharde cash voor.

'Jarenlang had ik 145 dollar aan elektronica in mijn la liggen. YouRenew.com gaf me er binnen twee minuten cash geld voor', zegt een Amerikaanse enthousiasteling. Op de website vind je een keur aan apparaten met daarbij hoeveel dollars YouRenew je er voor geeft. Zo krijg je betaald voor wat je recyclet. Een Blackberry Curve 8830 levert je nog 127 dollar op. Het Amerikaanse bedrijf maakt recyclen wel heel aantrekkelijk.

Komt je oude apparaat wel groen terecht? Opnieuw gebruiken is de beste vorm van recyclen, vindt ook YouRenew. Het scheelt productie van een nieuw artikel. Meer dan bij Marktplaats kun je hier echter ook met een kapot apparaat terecht. YouRenew repareert je elektronica en brengt het weer in gebruik. Mocht het beyond repair zijn, zorgt YouRenew voor recycling zonder dat er iets op een stortplaats terecht komt. Exporteren van e-waste naar landen zonder afvalwetten maar met genoeg plek voor een afvalberg is natuurlijk uit den boze.

Dat oude elektronica geld waard is, wisten we wel. Stichting Aap wil niet voor niets je oude cartridges hebben. YouRenew zet de waarde van oude apparaten in om recyclen te stimuleren. Goed idee voor de milieustraat?


Arjan, 6 jaren geleden
afbeelding van Arjan

Ik wou dat ik mijn eerste Sony Walkman (formaat eierdoos en een flut koptelefoon) nooit weggedaan had. Dus: lekker laten liggen :-)

Serieus: ik vind het een goed idee!

pizzametsalami, 6 jaren geleden
afbeelding van pizzametsalami

Wanneer kunnen we dit ook in Nederland?! Ik heb nog genoeg meuk liggen waar ik via marktplaats niet meer vanaf kom en wat hier nog honderden dollars waard is :-D

Crazy Croco, 6 jaren geleden
afbeelding van Crazy Croco

als dit nederlandse navolging krijgt ben ik van de partij!

Martijn1976, 6 jaren geleden
afbeelding van Martijn1976

Voor GSM's bestaat t al wel in NL:

www.verkoopjetelefoon.nl

Jerie, 6 jaren geleden
afbeelding van Jerie

Wel even je HDDs en flash ed verwijderen.

Recycle Michael, 3 jaren geleden
afbeelding van Recycle Michael

Recycle Michael (http://www.recyclemichael.nl) is een online recyclewinkel die gebruikte gadgets koopt. Naast mobiele telefoons kun je ook mp3-spelers, digitale camera's en navigatieapparatuur, laptops en tablets.

Misschien kun je hier terecht pizzametsalami!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 47 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl