Extra vakantiegeld nodig? Laat je kunst en kitsch online taxeren

tags:
Userpica

Misschien een Rembrandt op zolder? De startup Waardeermijnspullen.nl biedt goedkope taxaties aan online.

Is dat schilderij dat je georven hebt van Ome Joop nou wat waard of niet? Voordat je je spullen weggooit of te koop zet op Marktplaats is het handig te weten wat ze waard zijn. Tot nu toe vindt een taxatie vaak niet plaats vanwege de kosten die kunnen oplopen tot 300 euro. Waardeermijnspullen.nl doet het voor een tientje en binnen twee werkdagen.

Afgelopen week heeft Waardevollespullen.nl die 'Rembrandt op zolder' gevonden. Aan de hand van twee foto's en een omschrijving over een oma van 83 stelde een taxateur het volgende rapport op: "Het gaat hier om een uiterst zeldzaam haardborsteltje in zeer goede staat, dat gemaakt is van zeer fraai notenhout met een varkensharen borstel. Het is een Nederlands borsteltje van ca. 1650-1690, een echt museumstuk met een geschatte waarde tussen de € 2.500 - 3.000!" Dat is snel verdiend.

Het idee voor deze online versie van Tussen kunst en kitsch komt van de 26-jarige Joris van Aalst, zoon van een antiquair. "Ik heb me altijd verbaasd over de hoge kosten die gevraagd worden voor het laten waarderen en taxeren van spullen. Mede dankzij het uitgebreide netwerk van mijn vader heb ik veel goede experts aan de site weten te koppelen. Voor hen is het interessant om mee te werken, omdat het ze potentiële nieuwe klanten oplevert."

Tussen de schilderijen en beelden heeft hij ook al wijnen en een oude keukenmachine op zijn site voorbij zien komen. Snel naar zolder!


Tom Falangris, 3 jaren geleden
afbeelding van Tom Falangris

Betalen voor een taxatie ? Wat een onzin.. Stuur foto's van je spullen via internet naar de grote veilinghuizen (bv Christie's, die zitten nog in Nederland) en ze geven een gratis waarde-oordeel. Alleen voor een verzekeringstaxatie moet je betalen, zoals overal, maar een verzekeringswaarde is niet een waarde die je in de hand krijgt als je iets verkoopt. Een veilingwaarde geeft je echter een goed beeld van wat iets echt waard is.. Daarnaast bestaat dit type site al jaren met hulp van professionele experts: valuemystuff


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 162 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl