Facebook blijft maar groeien in Nederland

tags:
Userpica

Facebook is verreweg het grootste sociale netwerk in Nederland. Hyves is het afgelopen jaar bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers kwijtgeraakt.

Facebook was vorige maand goed voor 8,8 miljoen unieke bezoekers uit Nederland, terwijl Hyves het moest doen met 5,3 miljoen Nederlandse bezoekers. Dat bericht Twittermania op gezag van webvorser comScore. In vergelijking met april 2011 kreeg Facebook er 2 miljoen unieke bezoekers bij.

Twitter komt met 4,1 miljoen unieke bezoekers per maand op de derde plaats in het overzicht van social media (900.000 bezoekers erbij in een jaar tijd). De laatste maanden lijkt de groei er echter een beetje uit bij de dienst – al is er discussie of comScore wel een volledig beeld geeft omdat bezoek via mobiel en de API niet wordt meegeteld.

Ook LinkedIn heeft een flinke groei doorgemaakt: van 2,9 miljoen bezoekers vorig jaar naar 3,7 miljoen unieke bezoekers per maand nu. De rest van de sociale toptien bestaat uit: Tumblr, Badoo, Deviantart, Schoolbank, Myspace en Netlog.


Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Toch knap. Impliceert dat meer dan 50% van alle Nederlanders regelmatig op Facebook komt. Ze kunnen beter actieve gebruikers noemen. Weet je waarom facebook zoveel unieke bezoekers heeft, en Hyves niet meer, omdat bijna iedere big-brand tegenwoordig facebook-links voor hun marketing activiteiten post ipv hun eigen website.

Dan nog de vraag: wanneer is een bezoeker uniek? IP nummers zijn er in Nederland niet eens zoveel, dus zal hws een combi zijn van IP-nummer met een device-ID. Hoe telt een hitsige tiener dan? Die zit per dag achter de computer op school, op de computer thuis, op de iPad van pappa, op zijn mobiel, op zijn eigen ipad, op de internet-tv.... Is hij 6 unieke bezoekers?

En hoe tellen alle Android achtergrond-grabbel-acties van Facebook mee? Ik heb geen Facebook, ik druk de app iedere dag op force-quit, en toch heeft Facebook.app aan het eind van de dag weer 50kb aan data gesprokkeld. Ben ik nu ook een unieke bezoeker?

Again: Bright doe eens wat journalistiek over het reposten van ruwe data! Dit begint te vervelen. Enkel de uitpakparties zijn nog leuk.

Rebecca Rijnders, 3 jaren geleden
afbeelding van Rebecca Rijnders

De bezoekersaantallen op Hyves zijn inderdaad gedaald, maar wel goed om te weten dat Comscore meet vanaf 15 jaar.

NuVinci, 3 jaren geleden
afbeelding van NuVinci

Jammer, maar misschien vergis ik mij, dat Diaspora nog weinig bekendheid geniet vanuit Nederland. Ach ja, al het goede komt later. ;)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 72 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl