Facebook Camera-app nu ook in Nederland te downloaden

Een goed werkende app van Facebook speciaal voor het bekijken en posten van foto’s op het sociale netwerk.

In de VS was de app al sinds mei beschikbaar, nu is Facebook Camera voor iOS ook hier te downloaden. De app heeft eigenlijk een simpel hoofddoel: snel en makkelijk foto's op Facebook zetten. Die foto's kun je natuurlijk met de app zelf maken. Naderhand kun je de tags van je foto’s nog rechtzetten, croppen en natuurlijk van een filter voorzien. Facebook Camera heeft er veertien, wij vinden filter Bright natuurlijk het leukst.

Je zou zeggen dat Facebook hiermee in het vaarwater van Instagram zit. Maar gezien die app sinds april na een miljard dollar ook van Facebook is, zal daar wel over nagedacht zijn. Helemaal hetzelfde is het natuurlijk niet: Facebook Camera toont alleen foto's van Facebook en je kunt ook alleen naar dat ene sociale netwerk posten. Bovendien zou deze app al lang in ontwikkeling zijn geweest op het moment dat Mark Zuckeberg tamelijk onaangekondigd Instagram overnam.

Hoe dan ook, de app werkt soepel, simpel en snel. Niet het maken van foto's met filtertjes, maar vooral het snel in elkaar zetten van een album werkt fijn. Binnen een paar taps heb je een album van bestaande foto's klaar en op Facebook staan. Ook is het boeiend om alleen de foto’s uit je Facebook timeline te isoleren en te behandelen als een apart sociaal netwerk.

door Floris Poort, 07-09-2012 1 reactie, 4527 views

arjaan, 3 jaren geleden
afbeelding van arjaan

... is te downloaden voor iOS-gebruikers...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 48 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl