Facebook komt met eigen optie voor 'later lezen'

tags:
Userpica

Vanaf vandaag kun je posts op Facebook voor later bewaren, als je dat zou willen tenminste.

Facebook probeert stilletjes een nieuwe optie uit die doet denken aan de manier waarop je tweets kan favoriten met Twitter. Daar gebruiken veel mensen de favorite al langer als digitale boekenlegger. Op Facebook zou onder elk bericht naast de knoppen vind ik leuk, reageren en delen de optie opslaan komen te staan.

Ook in de apps voor onder andere iPhone en Android wordt het mogelijk berichten voor later te bewaren. Je vinger even op een post houden is voldoende. Opgeslagen berichten komen onder het kopje Bewaard in je zijbalk te staan en zijn niet publiekelijk.

Voor de apps is geen update nodig; momenteel zijn de Facebook-apps verkapte web-apps. Daar zijn tot op zekere hoogte nieuwe opties toe te voegen zonder dat een update nodig is. Lang niet iedereen kan de nieuwe functie al gebruiken. Net als met bijvoorbeeld de Facebook Timeline gaat de uitrol in fases. Het is ook mogelijk dat het nu nog om een test op beperkte schaal gaat.

Ondertussen schijnt Facebook nog altijd aan een grote update voor mobiele apps te werken. Veranderingen zouden vooral onder de motorkap zitten, de huidige trage apps zouden daarmee een welkome versnelling krijgen. 

Wie meer dan alleen tweets en Facebook-berichten voor later zou willen bewaren, kan eens naar Pocket, Readability of Instapaper kijken.

door Floris Poort, 31-07-2012 4724 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 122 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl