'Facebook maakt ons ongelukkig'

Userpica

Facebook maakt ons ongelukkig. En het op grote schaal delen van allerhande informatie maakt dat alleen maar erger.

Dat is althans de mening van Daniel Gulati, die een boek schreef over jonge ondernemers. Hij interviewde een groot aantal jonge zakenmensen en ontdekte dat Facebook een grote impact op hun leven had. Volgens Gulati gaat er achter de wereld van delen, liken en reageren een wereld 'van jaloezie, angst en, in één geval, depressie' schuil.

De reden: onszelf vergelijken met anderen - hetgeen erg makkelijk gaat via Facebook - maakt ons ongelukkiger. Zeker als ons leven minder lijkt dan dat van anderen. En in dat laatste schuilt precies het probleem. 'Gebruikers hebben de neiging om positieve mijlpalen te delen, en vermijden het vermelden van de negatieve delen van hun leven', stelt Gulati.

'De dagen dat Facebook louter een aanvulling was op ons echte leven, liggen achter ons', treurt Gulati. 'Facebook komt in de plaats van onze belangrijke, offline ontmoetingen.' Om die reden is Gulati ook geen fan van alle nieuwe toevoegingen aan het sociale netwerk: die zorgen er namelijk alleen maar voor dat we meer tijd doorbrengen op Facebook in plaats van met elkaar.


Theunis , 3 jaren geleden
afbeelding van Theunis

Vind ik leuk! via facebook xp

Bezoekpeterer, 3 jaren geleden
afbeelding van Bezoekpeterer

zit een kern van waarheid in! www.a-s-k.nl

Bezoekpeterer, 3 jaren geleden
afbeelding van Bezoekpeterer

Zit een kern van waarheid in! www.a-s-k.nl

iOS BRIGHT.app gebruiker mssd me, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker mssd me

ik heb geen facebook en ik geef deze man ook groot gelijk, facebook is in mijn ogen dan ook voor mensen die wat meer aandacht nodig hebben dan andere. Dat wordt natuurlijk alleen maar meer als je je zelfbeeld niet respecteerd zoals het is. Bij deze: voor iedereen respect en likes! Ik vind het heel jammer dat wij als nederlanders de amerikanen achterna gaan door als maar meer naar ons zelf te kijken en niet gewoon accepteren dat iedereen anders is en dat de ene meer kwaliteiten heeft dan de ander. Iedereen is evenveel waard. Maar de meeste waarde die je hebt is dat je andere kunt laten voelen dat ze wat waard Zijn

Android BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

Wat een onzin lul jij zeg.
Het is leuk om foto's van vrienden te bekijken en er op te reageren.
Ga terug naar je grot ios gebruiker.

iOS BRIGHT.app gebruikerndn a , 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruikerndn a

Leuk man, je merkt inderdaad dat je overmatig gebruik van facebook maakt. Heb het idee dat je vrienden.(waarom vrienden als er ook mooie dames op facebook staan) ook met zulke inhoudsloze opmerkingen onder je face zetten. Je hebt de inhoud van een zak lays chips ben een stuk moderner dan jij. Ben blij met me grot. Blijf jij lekker achter je computer zitten of zoek hulp man. Alsnog respect voor je domme opmerking

Bezoekert, 3 jaren geleden
Bezoekert, 3 jaren geleden
Ruben.cc, 3 jaren geleden
afbeelding van Ruben.cc

Ik vind FaceBook juist een geweldig hulpmiddel voor het "echte" sociale leven. Via vrienden (die ik al had) die ook op FaceBook aanwezig waren heb ik weer veel andere mensen teruggevonden via hun vriendenlijsten die ik zelf al uit beeld had verloren. Intussen al met een flink aantal van dit soort teruggevonden vrienden van vroeger allerlei leuke dingen ondernomen. Zo snel contacten (her)vinden is een stuk lastiger. Ik ga niet al mijn vrienden persoonlijk vragen "wie ken jij allemaal" om te zien of er iemand tussen zit die ik ook ooit gekend heb.

Android BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

gelijk even posten op facebook :)

Rick van den Velden, 3 jaren geleden
afbeelding van Rick van den Velden

Beste allemaal,

Ben er niet helemaal mee eens! Vind Facebook echt een verrijking dus ook voor mezelf. Dus totaal geen last dat Facebook mij ongelukkiger maakt. Het wat er zelf van maakt!

Groet,

Rick

http://www.besteandroidapps.net

choice2rejoice, 3 jaren geleden
afbeelding van choice2rejoice

Ik zou wel is cijfers willen zien. Misschien best wel is interessant het percentage te weten van de groep die er niet mee om kan gaan.

iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Je ziet inderdaad dat vooral aandachtsjunkies helemaal zich uitleven op facebook. Heerlijk vinden ze dat. LoL..

iOS BRIGHT.app gebruikee, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruikee

Wastebook.. Ik snap daf et uitdagend is om met je oude vrienden in contact te blijven maar als je aan vernieuwing toe bent bereik je veel meer. Bovendien heeft de gemiddelde mens 3000 beste vrienden in een heel leven. Een facebooker heeft er waarschijnlijk 100.000 ik denk dat een goede vriendschap uit 3000 in een heel leven meer telt dan een vriendschap uit 100.000.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Hoe komt die gast dan precies tot zijn conclusie? In dit artikel staat letterlijk MENING.

Oftewel weer een kanslose mening over iets. Ik zou weleens een echt onderzoek willen zien ipv al dit sbs geneuzel.

Ps de foto behorende bij dit artikel klopt niet. Het woord facebook zou gespiegeld moeten zijn als het een reflectie is. Tenzij dit super coole nieuwe lenzen zijn is het een mislukte fotosjop actie....

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

3000 beste vrienden in een leven? Lol, waar haal jij die allemaal vandaan? Volgens mij mogen de meeste mensen al blij zijn als ze in hun leven 10 echte goede vrienden hebben (gehad).
Verder denk ik dat facebook is zoals het is. Het ligt er maar net aan hoe je het gebruikt. Het kan idd je zelfvertrouwen een knauw geven, en soms wordt er één grote egotriporgie van gemaakt, maar het ligt er uiteindelijk vooral aan hoe je zelf in het leven staat

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Get *FB and get depressed!
*Fakebook

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

I like big buts and i can not like

iPhone BRIGHT.app gebruiker , 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Ik geef hem helemaal gelijk. Het is duidelijk merkbaar in mijn omgeving


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 180 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl