Facebook nog maar in zes landen geen nummer één

Userpica

De wereldheerschappij van Facebook is weer een stapje dichterbij gekomen. Zelfs in Brazilië is Facebook nu het grootste sociale netwerk.

In Nederland streefde Facebook de lokale nummer één Hyves vorige zomer al voorbij. Vorige maand kwam Facebook ook in Brazilië op nummer één terecht. Dat is een opmerkelijke prestatie omdat Orkut – het oude sociale netwerk uit de stal van Google – daar jarenlang aan kop ging.

Orkut werd in 2004 gelanceerd en was door het exclusieve karakter (je kreeg aanvankelijk alleen toegang op uitnodiging van een andere Orkut-gebruiker) erg populair onder digerati wereldwijd. Het enthousiasme was echter maar van korte duur. Als ik nu nog wel eens inlog op Orkut ligt het er bij als een soort spookstad: de meeste van de mensen die zich daar ooit mijn ‘vrienden’ noemden, zijn inmiddels vertrokken.

Hoewel de meeste Orkut-gebruikers snel weer afhaakten, werd de site in Brazilië wel een doorslaand succes. Zozeer zelfs dat Google besloot het beheer van de site in 2008 over te doen aan Google Brazilië. Eind 2010 was Orkut in Brazilië nog verreweg de grootste netwerksite. Maandelijks trok Orkut toen bijna drie keer zoveel bezoekers als Facebook (32 miljoen versus 12 miljoen).

2011 was echter het jaar van de grote ommekeer. Het bezoek aan Facebook groeide met 192 procent. Vorige maand kwam er daardoor een einde aan de dominantie van Orkut, zo blijkt uit cijfers van comScore. De site van Google trok in december ruim 34 miljoen bezoekers uit Brazilië, net wat minder dan de 36 miljoen mensen die naar Facebook gingen.

Er zijn nu nog maar zes landen waar Facebook niet nummer één is: China, Japan, Zuid-Korea, Vietnam, Polen en Rusland (ok, in Noord-Korea zal Facebook ook niet op de eerste plaats staan, maar daar hebben ze nauwelijks internet). Grappig: in Japan moet Facebook behalve het lokale Mixi ook nog Twitter voor laten gaan.


Tonie van Ringelestijn, 3 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Orkut... hier mn artikel over Orkut van 9 jaar geleden (scroll eerst door de errormeldingen, oude webpage..)
http://data.netkwesties.nl/editie85/artikel1.php

Saskia -Like-, 3 jaren geleden
afbeelding van Saskia -Like-

Op naar de volgende internetbubble, je moet wel een enorme zielige egotripper zijn als je gebruik maakt van zulke dergelijke sites.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Ik ben vooral benieuwd naar het eerste land waar het gebruik van Facebook drastisch terugloopt. Zoek dat eens uit Bright?

iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Ja precies Saskia, kon het niet beter verwoorden. Zo is het.

Android BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

Haha Saskia en Gerrie zijn vroeger niet vaak geknuffeld door hun ouders!

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Facebook?? Bah!

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Heel weinig geknuffeld, waarschijnlijk zelfs een beetje hechtingsgestoord en uiteraard nooit FB gebruikt en toch een oordeel hebben.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Facebook juist eruit gegooid en gebruik nu Path! Veel mooier en veiliger.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 179 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl