FAQ


Een overzicht van de meestgestelde vragen aan Bright en de antwoorden.
Check regelmatig voor aanvullingen.

FAQ

Wat is Bright? Bright is een crossmediamerk vol van vernieuwing. We zijn altijd op zoek naar het vernuft in digitale technologie, design, style, architectuur, wetenschap, kunsten en media. Bright is een uitgave van Veen Media.

Crosswat? Bright bestaat uit het tweemaandelijks magazine, deze nieuwssite Bright.nl en de Bright apps voor iOS en Android. De online kanalen genereren samen twee miljoen pageviews per maand. Naast print en online organiseert Bright zes keer per jaar Bright Night in Pakhuis de Zwijger (capaciteit: 250 bezoekers) dat parallel aan de verschijning van Bright Magazine plaatsvindt.

Waar vind ik Bright? Bright Magazine is voor 5,75 euro verkrijgbaar in de betere boekhandels, kiosken en in de grotere Albert Heijn supermarkten. Je kunt Bright Magazine ook hier online bestellen.

Kan ik Bright ook thuis ontvangen? Jazeker. Bij een abonnement krijg je Bright Magazine lekker luxe thuis opgestuurd en ontvang je Bright als eerste. Je kunt bovendien rekenen op een aantrekkelijk welkomstgeschenk of scherpe korting. Bekijk de actuele aanbiedingen.

Waarom verschijnen er artikelen uit het magazine op Bright.nl? Wij publiceren lang niet alles uit het magazine ook op de site. Met name visuele items komen online niet tot hun recht en blijven daardoor exclusief voorbehouden aan het magazine. Aan de andere kant staan er in het magazine stukken die zich wel lenen voor een online publicatie. We zijn trots op die stukken en willen die bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Dan gebruik je elk kanaal dat tot je beschikking staat.

Hol je daarmee het magazine uit? Wij zijn van mening van niet. Je bent geabonneerd op een luxe magazine waarvan elke editie is opgezet als een compositie waarin de invulling van het kleine nieuws, de hoofdartikelen en rubrieken op elkaar is afgestemd. Waarin veel ruimte is gereserveerd voor de visuele kracht van het medium. Het is een andere ervaring. Bright Magazine is ook een tijdsdocument dat je makkelijker kunt bewaren.

Ik lees veel over bijvoorbeeld de iPhone op Bright.nl. Zijn jullie soms gesponsord door Apple of zo? Geenszins. Ons magazine en de site zijn redactioneel onafhankelijke uitgaven. Bright bevat advertenties en/of advertorials maar die zijn altijd als zodanig herkenbaar. Bright bevindt zich in een speelveld waar sponsoring en marketing een dominante rol spelen. Dat merk je ook aan het publiek, of althans een deel van het publiek, dat blogposts en artikelen er steeds vaker van verdenkt verkocht te zijn. Dat gebeurt wel eens elders op het web, maar Bright doet daar nadrukkelijk niet aan mee. Juist omdat de scheidslijn tussen redactie en commercie steeds vager lijkt te worden. En juist omdat wij het onszelf lastig maken en kwetsbaar opstellen door ons te richten op onderwerpen die wij vernuftig, inspirerend en bijzonder vinden. Onze verslaggeving is daardoor overwegend positief van toon. Over een iPhone bijvoorbeeld dat wij een van de beste smartphones vinden. Onze toon en stijl is een bewuste keuze. Een positieve, progressieve insteek is ons inziens zeldzaam in het huidige Nederlandse medialandschap. De toon is doorgaans zwart of zuur. Zwart voor de rechtse kerk, zuur voor de linkse. Met beide kunnen wij niet zoveel. Cynisme inspireert niet.

Wanneer komt Bright weer op tv? Bright was co-producent van de achtdelige serie In de Ban van het Ding dat eind 2007 en begin 2008 op Ned3 door de VPRO werd uitgezonden. De serie heeft helaas geen vervolg gekregen naar een besluit van de toenmalige netmanager ondanks hoge waarderingen en beloftevolle kijkcijfers. Een toekomstige samenwerking sluiten wij niet uit, maar er op dit moment niets in ontwikkeling. Bright-redactieleden en -medewerkers treden dikwijls op als experts in diverse radio- en tv-programma's.

Ik heb een (proef)abonnement en Bright is niet gearriveerd. Wat moet ik doen? Da's natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt je bezorgklachten achterlaten en een nazending aanvragen. Raadpleeg hier de informatie om contact op te nemen met de abonneeservice.

Ik ga verhuizen. Hoe geef ik mijn adreswijziging door? Raadpleeg de informatie over de abonneeservice.

Bright Bunch, wasda? Bright Bunch is het gratis lidmaatschap van Bright. Hiermee kun je eindeloos reacties plaatsen op Bright.nl, kun je kosteloos een proefnummer van Bright Magazine aanvragen en bezoek je Bright.nl voortaan banner-vrij. Je naam en e-mailadres is voldoende. Meer informatie over het lidmaatschap en het aanmelden vind je hier.

Waar is de podcast gebleven? Daar zijn we mee gestopt helaas. Lees hier het overlijdensbericht.

En Bright op mijn mobiel? Wij beschikken over hooggewaardeerde apps voor iPhones, iPads en voor Android smartphones. Er is ook een mobiele versie van de site voor andere toestellen.

Help, ik kan de site Bright.nl ineens niet meer bereiken. Wat kan ik doen? We zijn altijd benieuwd naar een mogelijke oorzaak, want onze server ligt er maar zelden uit. Als je het probleem hebt ervaren, dan ontvangen we graag een mail met antwoorden op de volgende vragen:

- Wanneer deed het probleem zich voor? Tijdstip, datum? Een keer, of continu?
- Wat probeerde je te doen?
- Hoe kwam je bij ons (via de app, via een zoekmachine, direct)?
- Hoe had je toegang tot internet (wifi/3G of een langzame dataverbinding)?
- Bij welke provider zit je?
- Op welk apparaat deed het probleem zich voor?
- Op welk besturingssysteem?
- Welke browser? Welke versie?
- Heb je het probleem eerder ervaren?

Als onze site helemaal niet te bereiken is, komt dat mogelijk door de DNS van je provider. Om dat te verifiëren kun je de DNS-instellingen van je internetverbinding aanpassen, zodat de Public DNS van Google gebruikt wordt. Dat kan aan de hand van deze instructie. De IP-nummers van de DNS-servers van Google zijn: 8.8.8.8 en 8.8.4.4. Mocht het probleem hierna verholpen zijn, dan komt het zeer waarschijnlijk door de DNS van je provider en dat willen we dat heel graag weten. Meld het ons op redactie@bright.nl.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 91 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl