Feest.je is Nederlandse Foursquare

tags:
Userpica

Feest.je is de Nederlandse variant op Foursquare: mobiel inchecken in horeca en zien waar je vrienden uithangen.

Locatiegebaseerde sociaal netwerken schieten als paddestoelen uit de grond. FourSquare, Gowalla en MyTown kennen we, maar een Nederlandse variant ontbrak nog. Daar is nu verandering in gekomen. Feest.je is er voor Nederlanders en werkt op een vergelijkbare manier als die andere diensten. Je moet per mobieltje inchecken op locaties, zodat je vrienden weten waar je bent. 

Feest.je heeft een database van 50 duizend locaties van horecazaken in Nederland. Zelf locaties toevoegen kan ook. Feest.je is gekoppeld aan Hyves, Facebook en Twitter: je kunt je check-in delen met vrienden op die netwerksites. Je kunt je checkins ook laten doorplaatsen op Foursquare. Feest.je biedt een gratis iPhone app aan. Gebruikers van andere telefoons kunnen surfen naar m.feest.je.

Net als Foursquare deelt Feest.je ook punten en medailles uit aan actieve gebruikers. Noemt Foursquare mensen die het vaakst op een plek zijn ingecheckt 'burgemeesters', bij Feest.je heet dat 'koning' of 'koningin'. Foursquare breekt nu internationaal door. Yahoo deed al een overnamebod van 100 miljoen dollar. Dat wees de site af.

Feest.je volgt hetzelfde spoor als Hyves zes jaar geleden: start een Nederlandse versie van wat in de VS al populair is. In geval van Hyves was dat Friendster, bij Feest.je is dat Foursquare. En het zal vast niet bij een enkele Nederlandse FourSquare-rivaal blijven. 

Investeerders in Feest.je zijn Patrick de Laive en Boris Veldhuijzen van Zanten van The Next Web en Boomerang Publishing. De domeinextensie .je komt trouwens van het Kanaaleiland Jersey.


Slagers, 5 jaren geleden
afbeelding van Slagers

Alleen was Friendster, volgens mij, toen nog niet zo bekend in NL als Foursquare dat nu wel is.

Tonie van Ringelestijn, 5 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn
O jawel, over Friendster en Orkut werd toen ook al druk geschreven door de kranten, ik herinner het me dat ik er meerdere stukken over heb gepend ;)
supernaturel, 5 jaren geleden
afbeelding van supernaturel

Jammer dat je met t-mobile bijna in geen 1 cafe bereikbaar ben... word moeilijk share....

Android BRIGHT.app gebruiker, 5 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

wie kan mij uitleggen waarom je altijd wil laten weten waar je bent? je vrienden hebben je nr toch als ze willen weten waar je bent..

Bas W, 5 jaren geleden
afbeelding van Bas W

Primair heeft het geen toegevoegde waarde misschien, net als dat Twitter geen toegevoegde waarde heeft als je louter vertelt wat je doet.
Het gaat juist om het nuttig gebruiken van de kennis van de 'community'. Zo kan je elkaar inhoudelijk tips geven over bepaalde 'venues' (maaltijd aanbeveling, logistieke tips oid) of kan je kijken of er mensen zijn op de plaats waar je je bevindt, om eventueel mee te socialiseren.

PeterJaap, 5 jaren geleden
afbeelding van PeterJaap

En waarom geen BlackBerry app? Misser...

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 5 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Bepaald geen feestje... De app werkt niet op mijn iPhone 3g. Het gaat al vaut bij registreren. Sjammer!

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 5 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Kan die Boris van Velthuizen nu niets origineels verzinnen?

Bezoeker, 5 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Heel erg jammer dat er nog geen App is voor telefoons die in 2010 belangrijk gaan worden: de Android en Blackberry telefoons. Zolang alle startups verwachten dat early-adopters alleen op iPhone werken dan gaat het niet (meer) lukken.

Boris, 5 jaren geleden
afbeelding van Boris

Dit is gewoon 1-op-1 een kopie van Foursquare. Kunnen die jongens dan helemaal niets origineels bedenken dan wat jat en plakwerk? Zelfs de interface is bijna een kopie.

Ik blijf lekker bij Foursquare hangen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 46 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl