Fietsnavigatie Google Maps vertelt nu wanneer je links af moet slaan

tags:
Userpica

Een maand na de introductie in Nederland voegt Google gesproken navigatie-instructies toe aan de fietsnavigatie van Google Maps.

Fietsers op het Noord-Amerikaanse continent konden in 2010 hun fietsroutes al voorbereiden met Google Maps op een Android-smartphone. Vorige maand introduceerde Google fietsnavigatie pas in Europa. In essentie kan je met Google Maps slechts fietsroutes uitzetten. Donkergroene routes geven fietspaden aan, lichtgroene straten met een fietsstrook en gestreepte groene routes de wegen waar geen fietspad is maar waar je wel mag fietsen. Dat is handig maar een volwaardig fietsnavigatiesysteem dat je vertelt wanneer je moet afslaan, is het niet.

Nu een maand na de introductie in Europa heeft Google fietsnavigatie verbeterd waardoor het wel een volwaardig navigatiesysteem is. Op het scherm krijg je nu te zien dat je over 200 meter links af moet slaan. Maar veel belangrijker is de toevoeging van gesproken navigatie. De makke van alle fietsnavigatiesystemen is het lcd-schermpje dat je nauwelijks kan lezen als ook maar iets van zonlicht opvalt. Neem bijvoorbeeld de Mio Cyclo die ik vorige maand uitpakte. Op zich een heel fijn navigatie-apparaat voor fietsers maar zeker bij zonnig weer is het heel moeilijk de instructies op het scherm te lezen.

Dat geldt natuurlijk ook als je je Android smartphone op je fiets monteert en gebruikmaakt van Google Maps fietsnavigatie. De toevoeging van gesproken navigatie- instructies is dan ook echt een uitstekende verbetering die Google Maps als fietsnavigatie onderscheidt van ‘echte’ fietsnavigatiesystemen zoals de Mio Cyclo. Die bieden wellicht meer features aan, maar als je het scherm niet goed kan lezen dan heb je daar niet zo veel aan.

door David Lemereis, 30-08-2012 09:53 2 reacties, 9960 views

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Ik heb wat fietsroutes bekeken van Googlemaps van en naar mijn werk en was zeer onder de indruk.
Heerlijk dat dit ook zomaar op elke Android van zelfs rond 100,00 euro te gebruiken is.

Julius Barthus, 2 jaren geleden
afbeelding van Julius Barthus

Volgende stap ?

Eh, de auto ?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 130 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl