Fotograferen door twee keer met je ogen te knipperen

tags:
Userpica

Wonderlijke conceptcamera gebruikt je iris om foto's te maken.

Design- en werktuigbouwkundestudente Mimi Zou heeft een andere kijk op fotograferen. Dat gedoe dat je met je vingers het juiste knopje probeert te vinden, uitzoomen terwijl je juist wilde inzoomen en hoe ging toch die instelling voor bewolkt weer? Haar Iris conceptcamera fotografeert zonder vingers, maar met ogen. Kijk door de lens naar wat je wil zien, twee keer knipperen is klik. Inzoomen doe je door je ogen wijder open te doen. Kijk naar het icoon van het wolkje op de lens en de bewolking-aanpassing is al gedaan. Je wijst iets aan door ernaar te kijken.

Iris is gebaseerd op biometrie. Het apparaatje herkent zelfs jouw unieke iris en kiest dan jouw voorkeuzes of biedt aan een foto van jou te taggen.

Het leren kokertje met polsriempje en de wit-aluminium lens zien er prachtig uit. Vooral het gebaar waarmee je de lens op iemand richt voelt cool, alsof je Darwin met zijn verrekijker bent. Zou heeft al een werkend model gepresenteerd, maar te koop is Iris nog niet.

 


Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Is dit ding ook te koop (en wat kost ie dan?) of is het weer een zoveelste hersenspinsel van kunstacademie student dat nooit gerealiseerd zal worden?

Tonie van Ringelestijn, 3 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Het is een concept en dus nog niet te koop, maar er is wel een werkend prototype. Hebv ik toegevoegd. 

"The images and movie above show a possible design for the camera. Zou previewed a working model of the technology at Show RCA 2012, the graduate show at London’s Royal College of Art."

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Meneer of mevrouw Zou moet eerst maar eens wat foto's van dat werkende prototype laten zien. Ik kan me namelijk nauwelijks voorstellen dat het eruit zal zien zoals hierboven wordt getoond. Er zou dan een doorzichtige sensor in moeten zitten, om maar eens wat te noemen. Ben erg benieuwd.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 29 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl