Foto's interieur nieuwe hoofdkantoor Apple gelekt

tags:
Userpica

Het toekomstige hoofdkantoor van Apple lijkt op een hele grote Apple Store in de vorm van een donut, zo laten de blauwdrukken zien.

Apple is sinds begin mei van dit jaar bezig aan de planning en bouw van een nieuw hoofdkantoor. Het project, dat een idee was van Steve Jobs, wordt op het terrein van het oude kantoor van HP uitgevoerd. Apple heeft ongeveer 708.000 vierkante meter tot hun beschikking en 9to5Mac beschikt over de eerste gelekte blauwdrukken van Campus 2.

Het lineaire design, veelvuldig gebruik van glas en de grote open ruimtes van Campus 2 doen denken aan de Apple Stores. De blauwdrukken laten onder andere het beloofde groen rondom het ronde gebouw zien, waarbij de gehele campus door het gebruik van glas een soort van doorzichtig is. De binnentuin van het donutvormige gebouw wordt een plek voor rust en ontspanning met eveneens veel groen; een aspect dat Jobs altijd erg hoog had zitten.

Het dak van Campus 2 bestaat voor een groot gedeelte uit zonnepanelen en onder het kantoor komt een hele grote ondergronde parkeergarage. Het gebouw wordt onder toezicht van Foster + Partners ontworpen, een architectenstudio uit Londen die bekend staat om het gebruik van glas en staal.

De gelekte blauwdrukken zijn in lijn met de eerste mock-ups van Campus 2, die Jobs in juni 2011 aan de wereld toonde. Het nieuwe hoofdkantoor moet een ode worden aan wat Apple de afgelopen tientallen jaren heeft bereikt. In Campus 2 gaan ongeveer 13.000 mensen werken en om één rondje door het gebouw te lopen, ben je ongeveer 20 minuten bezig.


Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Volgens mij was de garage van de Steves een fijnere werkplek #boring #sterile #disoriented

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Ik vind het mooi. Heel mooi!

Rebel without a Clue, 3 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Nu vind ik het design van hun spullen redelijk mooi en neutraal, zodat ze wel in elke omgeving passen. Maar dit gebouw is toch wel het toppunt van steriel en saai. Ik zou knettergek worden om hier dag in en dag uit te moeten werken.

daddycool, 3 jaren geleden
afbeelding van daddycool

Neem een doorsnee kantoor ( zoals je vaak ziet aan de rand van de stad), dan moet dit toch een verademing zijn. Al vind ik samen in de rij staan voor een snee bruin brood met kroket en een Apple met 13.000 collega's niet mijn ding.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Zal wel moeten, zo'n flauwe kroket. Als Apple net als Facebook gezellig downtown gaat zitten, moeten ze na iedere lunch 100 mannen met zwarte brillen de tafeltjes in kleine restaurantjes laten napluizen.

Rebel without a Clue, 3 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Dan zie ik toch liever het nieuwe Google hoofdkantoor


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 35 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl