Foto's op Facebook zijn vaker reden voor ontslag

tags:
Userpica

Sociale media kun je inzetten voor het vinden van een baan, maar ze kunnen je ook je baan kosten. 

Werkgevers houden hun medewerkers in de gaten via sociale media en dat leidt tot meer ontslagen, zegt juridisch dienstverlener Arag maandag in het AD. Een op de drie bazen zou hun werknemers controleren op Facebook of Twitter. Tien procent controleert zelfs regelmatig.

"Een ondernemer kan gemakkelijk een blik werpen op Facebook of Twitter om te weten wat zijn werknemers in hun vrije tijd uitspoken", zegt een woordvoerder van Arag in de krant. "Veel mensen gooien van alles online en vaak zijn collega's met elkaar verbonden via sociale media. Wie zogenaamd ziek is, maar vervolgens feestend op een foto staat, kan in de problemen komen."

Bij ontslagrechtzaken zien rechters uitingen op internet als bewijs. Zo werd een werknemer van Blokker ontslagen nadat hij zijn werkgever uitschold voor 'hoerenbedrijf'. Een operatieassistente die  al maanden ziek thuis zat, werd ontslagen nadat collega’s online zagen dat ze ondertussen wel optrad met haar bandje.

Volgens Arag nam het aantal arbeidsconflicten in het eerste kwartaal met 20 procent toe, sociale media speelden daarbij een belangrijke rol.

Heb jij het idee dat jouw werkgever je Facebook- of Twitter-pagina bekijkt. En houd je daar rekening mee?


Julian, 3 jaren geleden
afbeelding van Julian

Lijkt me nogal wiedes dat werkgevers dit doen. Gewoon eerlijk zijn, of je facebook-pagina beter afschermen. :)

Thomas Vlaar, 3 jaren geleden
afbeelding van Thomas Vlaar

Ook dom als je je ziek meld en vervolgens leuke dingen op facebook zet.. Mensen die daarover liegen verdienen ook ontslag en zo maken ze het hun werkgever wel erg gemakkelijk.

Omnidextrous, 3 jaren geleden
afbeelding van Omnidextrous

Mijn werk- en privé/online identiteit zijn dusdanig goed gescheiden dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Mijn werkgever weet 0,1% van mijn privéleven en dat is mijn woonadres. ;-)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 55 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl