Gaat Microsoft Mac OS X achterna met jaarlijkse Windows-updates?

tags:
Userpica

Microsoft wil een jaar na Windows 8 al met een belangrijke update komen. Dat releaseritme lijkt op Mac OS X.

Terwijl er tussen nieuwe Windows-versies meestal drie jaar of langer zit, lijkt Microsoft vanaf Windows 8 te kiezen voor een jaarlijkse update. De eerste staat in 2013 gepland en heeft de codenaam Blue, meldt de bekende Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Volgens haar ziet Microsoft af van zijn gebruikelijke releasecyclus en geldt Blue als een belangrijke tussentijdse update.

Natuurlijk kwam Microsoft in het verleden ook wel eens na twee jaar met een grote servicepack met een bundeling van alle eerdere kleine patches en verbeteringen. Maar Blue zou een flinke update voor Windows 8 worden. Dat lijkt op de strategie van Apple met de nieuwe versies van Mac OS X. Afgelopen maand verscheen Mountain Lion als opvolger van Lion en tussen de twee versies zit maar 1 jaar.

Microsoft kan met Windows nu ook wel eens voor een jaarlijkse cyclus gaan kiezen. Of de upgrade gratis is, is nog niet bekend. Windows 8 verschijnt eind oktober, bijna precies drie jaar na de release van Windows 7.

door Tonie van Ringelestijn, 14-08-2012 10:23 1 reactie, 4314 views

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Ik mag hopen dat ze de softwareontwikkelkit wel een jaar of 6-10 aan OS-en blijven laten ondersteunen. Op OSX wordt het upgrade- en developerbeleid nog de ondergang van een ooit magnefiek OS.

Het beste aan XP was vooral dat er gewoon 10 jaar prima software voor is uitgebracht, en de meeste nieuwe apps er nog steeds op werken. Apple maakt er sport van om developers maximaal 1 versie terug te laten ondersteunen, terwijl dat totaal niet nodig is. Onzinfuncties als iCloud kun je prima in een 10.4 compatible applicatie ondersteunen als je dat wilt.

Ik heb recent een iOS apparaat van 3.2 naar 4.1 geupdate en dan moet je 1) alles apps opnieuw downloaden 2) de helft werkt niet meer want die heeft ineens minimaal 4.2 nodig en die kan niet op een iPhone 3/iPod Touch, en 3) je kunt niet terug als je erachter komt dat alles toch wel traag/lelijk/onhandig is geworden. Apple is compleet van het padje af als het gaat om OS updates en App support.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 125 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl