Galaxy S III mini: kleiner scherm, kleinere processor, kleinere prijs

tags:
Userpica

De miniversie van de Galaxy S III heeft een 4 inch amoled-scherm en 1GHz dualcore processor.

Samsung maakt er al tijden een gewoonte van om na het uitkomen van een vlaggenschip-telefoon een hele reeks varianten op dat toestel uit te brengen. De Galaxy S III is inmiddels een dikke vier maanden op de markt, de aankondiging van de S III Mini is dus precies op schema.

De zojuist onthulde Galaxy S III mini doet zijn naam op het eerste gezicht eer aan: het lijkt een gekrompen versie van de S III. Maar daar houdt de vergelijking ook wel zo’n beetje op. Met 4 inch is het scherm kleiner dan het forse 4,8 inch display van de S III. Maar even scherp is de amoled van de mini niet: met 800x480 is de pixeldichtheid fors minder dan die van de Galaxy S III. En ook de processor haalt het bij lange na niet: 1GHz dualcore versus 1,4GHz quadcore. 

Camera? 5 megapixel in de mini tegenover 8 megapixel in de S III. En door het kleinere formaat is ook de gigantische 2100 mAh gesneuveld; de mini doet het met een 1500 mAh. Deelt de mini met die mindere specs dan wel terecht de naam met krachtpatser S III? Dat moet blijken als we hem testen voor een eerste indruk. Het toestel verschijnt in het vierde kwartaal van het jaar. Inderdaad, voor een mini prijs: 379 euro, een goeie 100 euro minder dan je voor de S III betaalt.

door Floris Poort, 12-10-2012 07:32 2 reacties, 5178 views

Pief, 2 jaren geleden
afbeelding van Pief

Ja en dit is dus de kracht van marketing, waardoor ook jij je laat inpakken. Deze exacte telefoon is al een half jaar te koop als Galaxy S Advance voor EUR 279.

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Ben ik het deels mee eens. Deze mini krijgt een processor die waarschijnlijk 2 generaties moderner is dan de ARMv6 van de Advance. Tel daar bij op het design en JB out of the box dan is het een leuke vervanger. Realistisch gezien zou de prijs dan wel op het prijspeil van de Advance moeten komen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 129 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl