Galaxy-telefoons verboden, tablets toegestaan

tags:
Userpica

De rechter verbiedt verkoop van Samsungs Galaxy-smartphones in Nederland vanwege patentinbreuk. Maar de Galaxy Tab hoeft niet uit de handel.

Samsung mag zijn nieuwe tablets blijven verkopen, maar moet wel zijn populaire smartphones Galaxy S, S II en Ace uit de handel nemen. De rechtbank in Den Haag heeft woensdag vervroegd vonnis gewezen in de rechtszaak tussen Apple en Samsung over kopieergedrag met zijn Galaxy-tablet en -smartphones.

De uitspraak is dat Samsung de Galaxy-smartphones niet meer mag verkopen, maar zijn Galaxy Tab-tablet wel. De Galaxy-telefoons maken volgens de rechter inbreuk op patent 2.058.868 van Apple. Dat patent gaat over de wijze van scrollen in een fotogalerij. De vorderingen gebaseerd op twee andere patenten, modelrechten, auteursrechten en 'slaafse nabootsing' wijst de rechter wel af. Een patent op 'swipe to unlock' beschouwt de rechter bijvoorbeeld als ongeldig.

Een pdf van het vonnis is online gezet. De rechtbank zou eerst half september uitspraak doen, maar dat is vervroegd, zo meldden juristen. De rechter noemt als datum waarop het verbod zal ingaan uiterlijk 13 oktober 2011. 

Samsung kan het verkoopverbod nog voorkomen door er een kort geding tegen te starten. Daarna kan er nog een bodemprocedure volgen, die vele maanden in beslag kan nemen. Samsung zou volgens Webwereld ook met een tweak van de foto-app of een update naar de volgende Android-versie de patentclaim van Apple kunnen afwenden. Dat is precies wat het bedrijf van plan is. 

Samsung wil de Gallery-app aanpassen zodat er geen inbreuk meer is op het Apple-patent. Nieuwe exemplaren van de S II en de Ace krijgen een nieuwe Gallery-toepassing, zodat de verkoop gewoon door zou kunnen gaan. Samsungs advocaat Bas Berghuis van Woortman meldt ons dat de verbeterde fotogallery waarschijnlijk voor 13 oktober op de toestellen staat. 'Ons doel is dat dit er niet toe leidt dat er een product van de markt wordt gehaald.' 

Samsung kondigde juist vanochtend vier nieuwe modellen in de Galaxy-smartphonelijn aan.


iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Bizar toch wel. En nu dus gewoon online in buitenland bestellen?

Atheistus, 4 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Welnee, ze hebben 7 weken en dan is die ene aanpassing in de software allang verholpen.
Dit is een enorme WIN voor Samsung en ook volkomen terecht. De kleinzieligheid en fraude van dictator jobs wordt hiermee genadeloos afgestraft.

Wilfred, 4 jaren geleden
afbeelding van Wilfred

Wow, di is wel heftig voor Samsung.
Ik vraag me wel af wie hier nou blij van wordt. In ieder geval de consument niet
Ik kan me niet voorstellen dat Apple hier uiteindelijk garen bij spint; veel consumenten, zoals ik, voelen een soort antipathie opkomen richting Apple waardoor ik de volgende keer misschien toch sneller voor een concurrent ga kiezen.

Al met al een slechte zaak IMO.

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Als ik het vonnis lees is het enige waarom het dus omgaat de het slepen van foto's. Samsung zal allang daarvoor iets nieuws hebben bedacht en dit dus met een simpele software-update kunnen fixen. Alle andere eisen van Apple zijn afgewezen en dit lijkt me dus een goede dag voor Samsung.

rrrrichard, 4 jaren geleden
afbeelding van rrrrichard

Matige actie van Apple, laat zien dat ze de concurrentie toch wel voelen, net als Wilfred heb ik al een tijdje antipathie tegen Apple, de producten zijn prima, maar Android telefoons zijn superieur aan iPhones in mijn beleving. Wanneer ik nu met een iPhone bezig ben voelt het als een stuk kinderspeelgoed en het "intuïtieve" gevoel wat het zou moeten hebben ervaar ik totaal niet. That being said kan ik er wel in komen dat ze niet die Galaxy S mogen verkopen dat ding lijkt op de buitenkant ontzettend veel op de iPhone, wat een slechte zaak is vanuit Samsung natuurlijk, want als ze zekerder zouden zijn van hun product zouden ze gewoon een telefoon maken met een eigen originele look.

- enthousiast nexus gebruiker -

Mario, 4 jaren geleden
afbeelding van Mario

Ben het totaal niet met je eens.
IK heb een Desire HD, deze heb ik gekocht omdat ik eens wat anders wilde dan mijn iPhone 4.
Man man man, wat een spijt!

De apps op android zijn zo slecht!
De telefoon is zoveel minder stabiel.

Ik neem weer een iPhone!
Ben geen fanboy, maar dat intuïtieve is bij android helemaal ver te zoeken!

Sjoek, 4 jaren geleden
afbeelding van Sjoek

Android niet intuïtief? Heb zelf de Galaxy S, en je moet wel erg a-technisch zijn om dat ding niet te begrijpen... Ook niet te klagen over de stabiliteit overigens. Het OS draait prima, ook als de zeldzaamheid zich voordoet dat een programma crasht.
Op sommige punten presteert de Galaxy minder dan de iPhone, op andere beter, maar hoe je het ook wendt of keert, het is een prima telefoontje.

Meh, 4 jaren geleden
afbeelding van Meh

Zelfde ervaring hier. Ik heb een tijdje een HTC Desire gebruikt, om eens te ervaren hoe het er voor stond met Android, na ooit een tijdje een HTC Hero te hebben gehad. Ik was binnen een week voorgoed genezen. in 1 woord: CLUNKY.

Het systeem is gewoon niet af, maar wordt wel telkens 'beter' gemaakt. Ik geloof eigenlijk helemaal niet dat dat ooit gaat gebeuren, en dat we met Android 4.x nog steeds aan het beta testen zijn, 80 Android telefoons verder.

Tonie van Ringelestijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

laatste alinea over hoe samsung het verbod nog kan voorkomen toegevoegd

Breinpijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Breinpijn

Apple 0 Samsung 1
Kleine software update en gaan met die banaan.

En dan die belachelijke modelrecht. Samsung gaat een fragment uit 2001: A space odyssee als bewijs voeren dat de iPad niets unieks is. Het ontwerp wordt al in deze film uit 1968 getoond. Dus kunnen ze het nooit meer claimen, hahaha.

Apple 0 Samsung 2

Samsung heeft nog nooit zoveel reclame gekregen als met deze onzin van Apple.

Apple -1 Samsung 2

Mensen hebben niet meer zo'n hoge pet op van Apple dankzij hun idiote houding.

Apple -2 Samsung 2

Conclusie, Apple is de loser en Samsung gaat dus gewoon verder met waar ze mee bezig zijn.

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Irritatie is prima, maar zeg dan gewoon: Ik vind Apple irritant. Want niemand heeft iets aan een brei halfwaarheidjes..

Ik zweer nog steeds bij Apple, behalve hun idiote gedrag af en toe inderdaad. Behalve wat hier gebeurt dan.

Apple is lang niet de enige die dit doet. Wist je dat Microsoft voor elk verkocht android toestel een bijdrage ontvangt van de android bouwers? Niet omdat hun hardware of software erop zit, maar puur omdat ze een paar patenten hebben.

Patenten zijn macht. Zie het als een troefkaart. Je kan er veel geld mee verdienen en anders je concurrent flink dwars zitten.
Hele vieze rotspelletjes, waar wij als consument helemaal NIETS aan hebben.

Het is gewoon als een stelletje holbewoners lekker ouderwets elkaar neerknuppelen. Top.

Breinpijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Breinpijn

Zeggen dat iets irritant is voldoet niet aan het gevoel wat je erbij hebt. Dat is net zoiets als potjandikke zeggen ipv eens flink te vloeken bij het stoten van je teen.

Goed, je hebt gelijk.

Apple is ook niet de enige. Maar iedereen is uitgezeken over MS. Nu is Apple de bad boy in town.

Het enige wat ik hoop is dat men dat patentrecht eens onder een loep nemen. Het sucks en houdt innovatie tegen.

Breinpijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Breinpijn

Nu ik er zo over nagedacht heb.
Slimme actie van Apple om deze rechtszaken te doen. Hierdoor vind polarisatie plaats en is dit het gesprek van de dag onder gadget sites zoals Bright.

Samsung heeft gratis reclame, maar de Applefans voelen zich nu nog sterker verbonden met het bedrijf. Als Apple hiermee weet 75% van hun afgezette markt vast te houden en ze te motiveren om de iPhone 5 te kopen dan gaat het een groot succes worden.

Apple is toch slimmer dan gedacht.

Harold, 4 jaren geleden
afbeelding van Harold

Nu kan Apple een schadeclaim gaan voorbereiden omdat Samsung aantoonbaar illegaal bezig is geweest met patent inbreuk. Die schade moet gecompenseerd worden uiteraard.

Daarnaast: Apple zal de uitspraak in hoger beroep proberen aan te vechten. Dit resultaat is bemoedigend maar niet bevredigend lijkt me.

Breinpijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Breinpijn

Het is nog maar de vraag of je op basis van het schuiven met foto's een claim kan indienen. Meestal krijgen bedrijven namelijk een termijn waarbinnen ze dit moeten corrigeren alvorens een boete te krijgen.

Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

Samsung komt toch met de s3 met de Amoled HD . jammer ik wou de s2 white kopen..die is Hot.

queenfanmichel, 4 jaren geleden
afbeelding van queenfanmichel

En terecht zie ook:

http://cydiaiphoneblog.com/wp-content/uplo......

En daarbij weet je als Samsung zijnde dat Apple alles patenteerd, geleerd van Microsoft.
http://www.patentlyapple.com/

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Apple vertoont kleutergedrag. "Dat is mijn schepje, afblijven!" Bah...

Bart02, 4 jaren geleden
afbeelding van Bart02

Proficiat Samsung en ik wil niets meer van Apple. Te kinderachtig voor woorden rotte Apple !!!

Tonie van Ringelestijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

samsung kan met een update van de Gallery-app het verkoopverbod voorkomen. nieuwe toestellen krijgen een andere gallery-app...

Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

Raar dat mensen een gerechtelijke bevestiging van patentbreuk zien als een fail van apple... Ik mag hopen dat een rechter weet waar hij het over heeft.

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Samsung is zielig kut bedrijf

FransIII, 4 jaren geleden
afbeelding van FransIII

Pff... It's a troll trap!

BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van  BRIGHT.app gebruiker

samsung is (was) een belangrijke toeleverancier voor apple. elke iphone heeft samsung onderdelen.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ja dat is al heel lang bekend.. Is zelfs de grootste klant van samsung. Beetje dom hoe samsung daar nu mee omspringt. Maar eindelijk een verbod, goede zaak, europa is de laatste horde inmiddels al in veel meer landen van de markt gdbracht vanwege immitatie/ inbreuk op intelectueel eigendom.

Dit is voor iedereen het beste want immiteren remt innovatie van 2 kanten.

sgs2 gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van  sgs2 gebruiker

haha, ik heb er net een gekocht! een sgs2. bigger&better dan de iphone4 en nu al een collectors-item. domme zet van apple! de iphone5 wordt vast net weer iets beter dan de sgs2, maar dit blijft een onvergetelijke actie van een monopolist tegen een underdog. way to go, apple!

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Alles is afgeleid van Apple. Wees origineel, investeer en innoveer. Basta

sgs2 gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van  sgs2 gebruiker

noblesse oblige, de echte innovator ziet namaak als reclame. door dit aan te vechten toont apple z'n angst voor concurrenten. ik ben zeker geen apple basher (heb een macbook en een ipad), maar dit is niet slim van apple.

sgs2 gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van  sgs2 gebruiker

lees net dat steve jobs stopt.
times are changing voor apple.

Bananaz, 4 jaren geleden
afbeelding van Bananaz

Vraagje: Waarom is dit in Nederland berecht, en geldt de uitspraak dus ook alleen voor Nederland?

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Waarom geen nieuwsbericht op bright dat de galaxy tab vanaf vandaag door duitse rechter verboden is wegens namaak en inbreuk op patenten...?!

Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

Er is een patent met mijn naam (voor het bedrijf waar ik toen werkte) en ken het ontstaan van meer patenten van dichtbij maar vind het allemaal doorgeschoten, veel te veel open deuren en dingen die iemand anders ook echt wel had bedacht als hij hetzelfde probleem had als het een half jaartje later was. We gaan nog steeds vooruit en misschien wel sneller dan ooit maar door de toegenomen communicatie en concurrentie zijn de stapjes klein geworden en de moeite die in een idee zijn gaan zitten te klein om een patent te rechtvaardigen.
Al met al veel te veel een speeltje voor juristen etc. geworden, afbouwen wat mij betreft zeker in de elektronica, design en UI.

Diatopia, 4 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Mogelijk is er een verband tussen het vertrek van Steve Jobs en de aggressieve patent rechtzaken van Apple. Waarschijnlijk heeft Steve al een tijdje de touwtjes niet meer in handen en is zelfvertrouwen veranderd in marktcontrole om geen marktaandeel te verliezen nu Apple het creatieve genie kwijt is.
Jammer eerst was Apple de underdog. Nu trappen ze andere underdogs na. Ik ga voor de galaxy tab 10.1. Apple's ipad schijnt veel trager te zijn volgens een online vergelijking. Daar kan Apple beter wat aan doen !


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 91 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl