Gameplatform Steam komt naar Linux

tags:
Userpica

Goed nieuws voor Linuxgebruikers: Valve zoekt 1000 ervaren testers die Steam voor het open source besturingssysteem willen uitproberen.

Dat Gabe Newell, directeur van Valve, een hekel heeft aan Windows 8 wordt snel duidelijk door zijn uitspraken over het gloednieuwe besturingssysteem van Microsoft. Volgens Newell is de nieuwe Windows één grote catastrofe voor gameontwikkelaars en hij is bang dat Windows 8, net als het mobiele besturingssysteem van Microsoft, helemaal gesloten wordt. Wat is dan volgens Valve de toekomst voor pc-gamen? Linux.

Valve meldde een maand geleden dat het populaire gameplatform Steam naar Linux zou komen en houdt die belofte. Ervaren Linuxgebruikers kunnen zich nu inschrijven voor de bèta. Deze experimentele Steam-versie bevat één game - vermoedelijk een game die op de Source-engine draait, zoals Portal of Team Fortress 2 - en ondersteuning voor Ubuntu 12.04 en hoger. Helaas blijft het testen van Steam voorlopig wel gelimiteerd door de toevoeging van één game.

Als je een ervaren Linuxgebruiker én gamer bent: meld je vooral even aan. Uit alle aanmeldingen kiest Valve 1000 bètatesters.


FransIII, 3 jaren geleden
afbeelding van FransIII

Goede zaak! Ik vraag me namelijk af wat ik nog aan mijn games op steam heb, wanneer het besturingssysteem een hoop dicht gooit. En Linux is minder resource-heavy, dus ik kan me voorstellen dat games een hogere frame-rate krijgen op Linux.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 38 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl