Gameplatform Steam ook interessant voor niet-gamers

tags:
Userpica

Valve's gameplatform Steam gaat naast games ook apps aanbieden, variërend van creatieve tot productieve software.

Steam is in tien jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste online pc-gamewinkels. In 2003 werd Steam nog door vrijwel iedere gamer verafschuwd, tegenwoordig wordt het gameplatform geprezen vanwege het gemak waarmee je games aanschaft, updates ontvangt en savegames in de cloud opslaat. Valve's Mark Richardson ziet voor Steam echter meer mogelijkheden dan alleen games verkopen: "De 40 miljoen gamers die Steam gebruiken zijn in meer dan alleen games geïnteresseerd." Daarom gaat Steam vanaf 5 september ook apps aanbieden, die niets met games te maken (hoeven) hebben.

Net als games kunnen de apps gebruikmaken van de cloud van Steam. Het is dus mogelijk dat app-ontwikkelaars de instellingen en data in de cloud bewaren, waardoor de gebruiker heel gemakkelijk een app kan herstellen mocht deze gedeïnstalleerd worden. Steam beschikt tevens over een eigen Digital Rights Management, waarmee piraterij van dergelijke apps moeilijker wordt gemaakt. Een laatste handigheid is dat ontwikkelaars via Steam gemakkelijk updates voor hun apps kunnen doorvoeren, zonder langzame verwerkingsprocessen of extra controle's.

De uitbreiding van het assortiment van Steam komt niet geheel onverwacht. Valve-directeur Gabe Newell uitte al eerder kritiek op Windows 8 en benadrukte dat de nieuwe Microsoft Store het besturingssysteem meer gesloten maakt. Het aanbieden van apps is een mogelijke reactie op de introductie van de Microsoft Store, die met Windows 8 snel kan uitgroeien tot de dominante online software-aanbieder.

Door het bereik van 40 miljoen leden heeft Steam in ieder geval een groot publiek voor hun nieuwe apps. En Valve: kunnen jullie nu weer verder gaan werken aan Half-Life 3? Alvast bedankt.


suzanne123, 1 jaar geleden
afbeelding van suzanne123

Dat deden ze toch al? Wordt wel lastig concurreren dalijk als windows zijn store nog verder gaat integreren.

suzanne123, 1 jaar geleden
afbeelding van suzanne123

Je kunt trouwens ook voor steam betalen met een steam gift card tegenwoordig. Maakt het wel zo makkelijk


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 49 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl