Gebouwen van dakpan tot kozijn in Wikipedia voor architecten

tags:
Userpica

Geïnspireerd door een opvallende dakpan of strak kozijn? ArchiSource wil je laten ontdekken uit welke materialen een gebouw is opgetrokken.

Welke architect een bepaald gebouw ontworpen heeft, is nog wel te vinden. Wie wil weten welk materiaal er op het dak ligt of waar die mooie stenen vandaan komen, moet langer zoeken. De online database ArchiSource.nl wil daar verandering in brengen.

Het kan wel eens frustrerend zijn. Maarten Konijn (31) van architectenbureau Mannen in de Ruimte die met it-er Bas Weinans de site opzette, legt het aan de Volkskrant uit: "Ik liep er zelf tegenaan dat zo'n wikipedia voor architectuur niet bestaat. Ik zocht akoestische wandbekleding. Op internet zag ik bij fabrikanten prachtige overzichten van bouwprojecten waarbij ze betrokken zijn, maar de informatie die ze er bij zetten is vaak erg summier."

Het verdienmodel? De investering was met 2500 euro alvast lekker laag. "Alle informatie is gratis, maar fabrikanten kunnen voor 120 euro per jaar een bedrijfsprofiel plaatsen." En als je goed gaat verdienen? "Dan zou het leuk zijn een app te hebben waarmee je, staand voor een gebouw direct op je telefoon kunt zien wie de fabrikant van de kozijnen is."

De test. Ik kies een gebouw waar ik per toeval wat meer over weet. Je kunt overigens met parameters als afstand, oppervlak en programma leuke vergelijkingen maken. Het in mei gestartte ArchiSource heeft het gebouw gelukkig in de database staan. De "toegepaste producten" blijven met alleen het noemen van het schilderwerk en de gevelplaat toch wat summier. Maar zoals vaker is het aan de gebruikers om de content bij te vullen, dus.


Atheistus, 3 jaren geleden
Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

"Maar zoals vaker is het aan de gebruikers om de content bij te vullen, dus"
Werkt dus niet....
Wordt gewoon een online NBD als je het aan de user overlaat.

Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Verdienmodellen zijn voor Goldman Sachs.
Dit is gewoon een ijzersterke database.
Misschien een interessante share site voor architecten


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 42 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl