Geef je bestelling door aan de tafel

tags:
Userpica

Moneual Touch Table PC is een kleine koffietafel voor in de horeca waaraan je de bestelling kan doorgeven.

Waarschijnlijk heb jij er ook wel eens over nagedacht als je in een restaurant zat: zouden ze hier niet gewoon een touchscreen moeten hebben zodat je door kan geven wat je wil bestellen? Touchscreens kom je overal tegen. Bijvoorbeeld aan een tafel, muur of dj booth.

En ook bij restauranttafels zijn touchscreens niet meer nieuw. In 2008 al schreef Wired over verschillende touchscreenmogelijkheden in de horeca. Maar het heeft nooit echt de weg naar de consument gevonden. Wellicht dat het Koreaanse designbedrijf Moneual hier verandering in kan brengen. Bij zijn ontwerp is de tafel zelf het touchscreen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een papieren menukaart is niet meer nodig en de ober kan je bestelling niet meer verkeerd noteren of vergeten. En met een NFC-chip in de tafel verwerkt hoeft de gebruiker niet eens naar de kassa te lopen om te betalen.

Naar verwachting wordt de tafel volgende week gepresenteerd op het evenement CES in Las Vegas. Wat denk jij, kan het de traditionele ober vervangen?


Rebel without a Clue, 2 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Hoezo vervangt het de ober? Wie komt de bestelling brengen dan?

Ik denk voor kleine gelegenheden, dus inderdaad een koffietentje, is het nog wel geschikt. Maar zie dit echt niet als vervanger voor een ober in een restaurant.

Ik zie steeds meer technieken toegepast die menselijke interactie uit ons levent bant en al ben ik een nerd diep van binnen, het kan ook doorslaan.

Tonie van Ringelestijn, 2 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Hij bedoelt dat de ober je bestelling niet meer verkeerd kan opschrijven, of hem helemaal vergeten... natuurlijk is het prettig als iemand het komt brengen en vraagt of alles in orde is etc

henrihenry, 2 jaren geleden
afbeelding van henrihenry

k.i.t.t, yes michael LOL

Ingeborg van Lieshout, 2 jaren geleden
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Ik zou zo graag zonder wachten op een ober betalen. Weglopen wanneer je klaar met eten/drinken bent. Lijkt me heerlijk. 

Tonie van Ringelestijn, 2 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Klopt ja, hoe lang moet je in Nederland op de rekening wachten als je daarom hebt gevraagd...

Rebel without a Clue, 2 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Doe ik regelmatig maar kan je zeggen, het is hard hollen ;)

Martien Aerts, 2 jaren geleden
afbeelding van Martien Aerts

maar altijd haast hebben is ook maar nix....

Er is net uit onderzoek gebleken dat mensen het 't belangrijkste vinden om snel hun bestelling te kunnen doen.....daarmee kom je met zo'n tafel dus direct tegemoet, Zeker als je nog een 'call waiter' knop programmeert als je vragen hebt.....

henrihenry, 2 jaren geleden
afbeelding van henrihenry

ik zat net een paar youtube afleveringen te kijken van kitchen nightmares, het grootste probleem is inderdaad wel de orderflow, hoe voorkom je dat mensen allemaal tegelijk gaan bestellen, je kan softwarematig wat tijdverslindende vragen inbouwen bij een wachtrij of er een game van maken, maar het opnemen van bestellingen is toch echt een taak voor de bediening, anders heb je grote kans dat het helemaal spaak loopt.

Hendrik, 2 jaren geleden
afbeelding van Hendrik

Maar, daarentegen kun je wel heel duidelijk op een scherm laten zien hoeveel bestellingen er voor jou zijn gedaan.
Wachten is vooral heel erg als je niet weet hoe en waarop je moet wachten.

Beetje slimme techniek kan ook wel zo worden gemaakt dat zolang de tafel van 8 nog niet is opgepakt, dat deze dan twee tafeltjes van 2 voor laat gaan.

marcvz, 2 jaren geleden
afbeelding van marcvz

Ik hoorde van een vriend van mij dat er in Rotterdam al een horeca zaak die dit soort tafels gebruikt. Terwijl je aan het wachten bent kan je even een spelletje memory of andere spelletjes spelen op de tafel. Weet even niet meer hoe die heet maar ga er zeker binnenkort even langs.

klmb, 2 jaren geleden
afbeelding van klmb

Inderdaad het fusion restaurant Izkaya (.nl) heeft smart tables. Hebben ze ook een prijs mee gewonnen.

We hebben er vorige maand met een IENS aanbieding heerlijk gegeten.
Erg handig om een signaaltje te geven voor de volgende gang en om een nieuw glas (of fles) wijn te bestellen. Bij de keuze op de kaart wordt het gerecht op tafel geprojecteerd. In die zin geen echte touchscreens.

De bediening is er trouwens ook heel aardig en ik had niet de indruk dat er minder personeel (nodig) was dan in een vergelijkbaar restaurant.

Bram van Dijk, 2 jaren geleden
afbeelding van Bram van Dijk

Oh gaaf om te zien dat het in Rotterdam al op deze manier gaat. Het werkt inderdaad nog een beetje op de traditionele muis/scherm manier, dus er is nog verbetering mogelijk. Maar toch ziet het er wel goed uit op de video.

Denk wel dat het echt scheelt in personeel. Volgens mij bespaart het een hoop tijd als je bestelling niet meer hoef op te nemen.

AvMD, 2 jaren geleden
afbeelding van AvMD

Tijdens het wachten een live feed vanuit de keuken zodat je de bereiding van je bestelling kan volgen.

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Eerder gedaan door Nolan Bushnell. Ja de vader van Atari probeerde dit in zijn eetketen uWink. Geflopt.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 143 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl