Geen Facebook voor Jan met de korte achternaam

tags:
Userpica

Facebook wantrouwt korte achternamen. Als bewijs vragen ze een kopie van je paspoort. Wil je dat niet, dan blokkeren ze je account. 

Als je achternaam Fu, Eg, of Li is, kan dat aanleiding zijn voor Facebook om je account te blokkeren. Facebook hanteert een strikt namenbeleid en bij twijfel over de echtheid van je voor- en achternaam zal Facebook een kopie van je paspoort willen zien. Doe je dat niet dan wordt je afgesloten, schrijft Metro. Dat overkwam ene Sam Eg, wiens achternaam daadwerkelijk Eg is. “Vanwege het namenbeleid van Facebook moest ik mijn echte naam invoeren. Eg is mijn echte naam. Toegang tot mijn account krijg ik alleen door een kopie van mijn paspoort op te sturen.”

Volgens de Nederlandse Facebook-woordvoerder Damaris Beems hanteert Facebook nu eenmaal een beleid van ‘echte mensen, echte namen’. Het bedrijf voert automatische controles uit waarbij soms per ongeluk een persoon die wel zijn echte achternaam gebruikt, afgesloten wordt. De laatste tijd worden nu ook mensen met zeer korte achternamen geblokkeerd. Het merkwaardige aan het beleid is dat gebruikers die een aannemelijke achternaam verzinnen wel door de id-controle glippen.

Zo verzon Pieter Eg, de broer van Sam, een achternaam waardoor hij wel gewoon z’n Facebook-account kon gebruiken. Bovendien meet Facebook met twee maten. Bedrijven, merken en artiesten die geen ‘echte identiteit’ hebben kunnen wel gewoon een fanpagina aanmaken.


vargo, 3 jaren geleden
afbeelding van vargo

Yep, is mij gisteren overkomen, ik heb altijd var go gebruikt, vroeg me al of hoe ze wisten dat dat niet mijn echte achternaam was. Maar het was dus een lucky shot omdat het kort is..

Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Asocial network aan het worden. Hoe lang nog gratis ?

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

When you get it for free, you're the product.

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Dat een artiest met zijn/haar artiestennaam een fanpage kan maken lijkt me logisch. Dat is de naam waaronder ze in de buitenwereld bekend zijn.

Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

@Sturkenbaum mooie oneliner maar heb me op wikipedia nooit een product gevoeld. Of is er een verschil ?

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Wikipedia is regelmatig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Niet echt gratis dus ;)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 86 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl