Geruchtencircuit: Microsoft wil berichtendienst Yammer kopen

tags:
Userpica

Microsoft wil de interne microblogdienst Yammer overnemen voor zeker een miljard dollar. Bijna alle grote Amerikaanse bedrijven gebruiken het.

Yammer, de grootste aanbieder van 'Twitter voor intern gebruik' bij bedrijen, komt mogelijk in handen van Microsoft. De softwarereus wil de netwerksite voor organisaties overnemen voor meer dan een miljard dollar, melden zowel Business Insider als het persbureau Bloomberg. Het nieuws kwam via meerdere anonieme bronnen naar buiten en is nog niet door beide partijen bevestigd. Yammer cancelde wel allerlei voor volgende week geplande media-interviews bij de ceo.

De zakelijke variant van Twitter kwam in 2008 van de grond. Inmiddels gebruiken bijna alle van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven Yammer, dat niet gratis is bij gebruik in grote groepen. Met Yammer kunnen alleen medewerkers van een bedrijf onderling korte berichten uitwisselen op een manier die lijkt op Twitter.

Microsoft zou Yammer een onderdeel kunnen laten worden van zijn zakelijke webdiensten, zoals Sharepoint. Yammer is niet alleen een webdienst, er is ook een optie om het systeem helemaal intern op bedrijfsservers te laten draaien. Ook in Nederland zijn er honderden organisaties waarin Yammer wordt gebruikt voor interne communicatie. Zijn er al gebruikers die een overname door Microsoft 'yammer' zouden vinden?


Tim Van Tittelboom, 3 jaren geleden
afbeelding van Tim Van Tittelboom

Wij hebben CompanyLife ontwikkeld dat zich niet alleen richt op online communicatie. CompanyLife focust zich op de cultuur van de organisatie, waardoor echt iedereen betrokken is en er verbinding, wisselwerking is tussen on -en offline. Ik vind het niet jammer dat Yammer wordt overgenomen door Microsoft, zijn alleen maar kansen voor CompanyLife.eu


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 137 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl