Gezocht: hackers met zwembroek

tags:
Userpica

ComeHackWithUs zoekt twaalf coders die zich twee maanden lang volledig op het hacken willen concentreren op een afgelegen tropisch eiland.

Het afgelegen eiland waar de hackathon van twee maanden plaatsvindt, is nog onbekend. Coders die interesse hebben moeten zich aanmelden met een projectvoorstel. Uiteindelijk worden twaalf mensen uitgekozen die aan het project mogen deelnemen. De reiskosten zijn voor de deelnemers zelf en ze moeten ook kleine bijdrage doen om te mogen deelnemen. Walter Heck , de organisator van de hackathon, zegt dat de bijdrage symbolisch is en moet voorkomen dat er alleen ‘feestende deelnemers’ op het project afkomen.

Het animo is in elk geval groot. Meer dan 4000 mensen toonden uren na de oproep voor de Hackathon al interesse. Volgens Heck zijn er genoeg eilanden in de Filippijnen die wel afgelegen liggen maar goede stroomvoorzieningen hebben en internettoegang hebben via microwaveverbindingen, twee vereisten voor een succesvolle hackathon.

Heck kreeg het idee omdat hij samen met andere hackers aan een project in Alaska werkte. Volgens hem was het een fantastische ervaring. “Waarom zouden we die ervaring niet kunnen hercreëren op een afgelegen, tropische lokatie zodat we ons werkelijk kunnen focussen op onze projecten?”

Dat is natuurlijk maar de vraag. Hecks antwoord getuigt er in elk geval wel van dat coders over sommige dingen anders denken dan de meeste mensen. Het laatste waar wij aan moeten denken als we op een afgelegen tropisch paradijs zijn, is de hele dag achter een computerscherm te moeten zitten.

door David Lemereis, 30-07-2012 2666 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 161 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl