Gigantische plantentorens maken Singapore groen

tags:
Userpica

Tientallen meters hoge kunstmatige bomen bieden plaats aan meer dan 26.000 planten, middenin de stad.

Singapore bouwt momenteel aan hun Gardens by the Bay project, een manier om de metropool groener te maken. Onderdeel van dat project zijn een stel superbomen. De gigantische bouwwerken van vijfentwintig tot vijftig meter hoog doen dienst als een soort verticale tuinen. In een volgebouwde stad als Singapore is dat natuurlijk slim gebruik maken van de ruimte. De bomen bieden straks plaats aan meer dan 26.000 planten en bloemen van 200 soorten, van klimmers en bromelia's tot varens. Maar de superbomen kunnen meer: ze verzamelen zonne-energie waarmee water wordt verwarmd.


De supertrees zoals ze er nu nog grotendeels kaal bij staan.

Ook dat water vangen de bomen op, bovendien werken ze als koeltorens voor de gebouwen en tuinbouw die onderin de bomen zitten. De bomen zijn op die manier een mooi voorbeeld van biomimetica; het imiteren van en vervolgens voortborduren op de natuur. De supertrees worden dan ook gezien als de milieuvriendelijke motoren van de ‘stad in een tuin’ die Gardens by the Bay moet worden. Bovenin een van de bomen komt een bistro en verschillende bomen worden door loopbruggen met elkaar verbonden. Hoe het allemaal gaat werken, is mooi terug te zien op de site van de ontwerpers van de supertrees. Het deel van Gardens by the Bay waar de supertrees in staan, gaat eind juni open voor het publiek. 

door Floris Poort, 20-04-2012 4 reacties, 8089 views

Juan Nibbelink, 3 jaren geleden
afbeelding van Juan Nibbelink

Iets voor Slotetdijk?

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Dit land kennende, wellicht over een jaar of 10.

Progressie en gemeentes :')

Juan Nibbelink, 3 jaren geleden
ElbertWL, 3 jaren geleden
afbeelding van ElbertWL

Top idee, mooi voorbeeld van verregaande integratie!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 155 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl