Gluren naar homescreen van anderen levert handige app tips op

Userpica

Met homescreen.me show je je favoriete iPhone en iPad apps, indeling en smaak. Zo ontdek je via andere gebruikers onmisbare apps en slimme trucs.

Een simpel principe: een screenshot van het eerste scherm apps op je iPhone of iPad. Een beschrijving van de gebruikte apps/wallpaper ernaast op een verder minimalistische pagina. Dat is homescreen.me, een site die in gesloten bèta al een hele tijd meedraaide. 

Nu is de site voor iedereen te gebruiken. Hoewel het een bijna stompzinnig simpel idee lijkt om hier tijd aan te besteden, heb ik al menig app ontdekt door andermans schermen te bekijken. Naast de keuze van apps is ook de indeling van dat eerste scherm boeiend. Doorgaans is dat toch het meest doordachte scherm, de apps die daar staan gebruik je waarschijnlijk het vaakst. Afkijken hoe anderen slim en vaak ook smaakvol met die beperkte ruimte omgaan kan erg leuk zijn.

Een vergelijkbare site is mycolorscreen. Daar doen ook andere telefoons dan alleen iPhone mee en zijn tussen de screenshots ook gewoon losse wallpapers te vinden. Wel ligt de focus minder op het showen van specifiek dat homescreen. Onder iOS 6 wordt homescreen.me trouwens een stuk handiger. Nu moet je je screenshot nog via de browser van een mac of pc toevoegen, vanaf iOS 6 kun je bestanden gelijk vanuit Mobile Safari uploaden.

door Floris Poort, 25-07-2012 2 reacties, 8860 views

Thijs Oost, 3 jaren geleden
afbeelding van Thijs Oost

De indeling? Je hebt op een Apple-apparaat toch alleen maar icoontjes.?.

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

En mapjes. En die kun je op een bepaalde manier indelen. Zeg maar zoals je in een boekenkast ook alleen boeken hebt, maar alsnog tal van manieren om dat te ordenen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 54 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl