Google-app Field Trip vertelt je over dingen in de buurt

tags:
Userpica

Field Trip is een nieuwe mobiele app van Google die je informatie geeft over bezienswaardigheden en locaties in de buurt.

Google heeft een nieuwe Android-app uitgebracht met de naam Field Trip (de iOS-versie volgt binnenkort). De app geeft je informatie over zaken in de omgeving, maar bijzonder is dat hij op de achtergrond werkt en zich automatisch meldt als je in de buurt van een bezienswaardigheid bent, zoals historische plekken, restaurants, musea en attracties.

Gebruikers kunnen zelf instellen hoe vaak ze popups van Field Trip willen ontvangen. Er is ook een speciale automodus waarbij de app als een soort tourgids werkt en informatie voorleest terwijl je auto rijdt. De app werkt nog niet goed buiten de VS. De eerste reacties van gebruikers zijn wel positief: de app heeft 4,5 uit 5 sterren in de Play-store.

Met de app zet Google weer een stapje richting een toekomst waarbij computers zichzelf automatisch op basis van onze context en voorkeuren melden met voor ons relevante informatie. Mogelijk wil Google dit soort locatiegebaseerde toepassingen ook gebruiken voor advertenties en aanbiedingen van Google Offers. Dit type apps lijkt ook geschikt voor de Google-bril die in ontwikkeling is.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 35 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl