Google-bril kan ongemerkt elke 10 seconden een kiekje maken

tags:
Userpica

Google's camerabril heeft een modus waarbij hij elke 10 seconden een foto neemt zonder dat je het merkt.

Dat schrijft Google-oprichter Sergey Brin in een speciaal bericht voor mensen die onlangs de prototypeversie van de bril, de Google Glass Explorer Edition, hebben besteld voor 1500 dollar. De bril wordt begin 2013 geleverd, maar in de tussentijd belooft Brin de 'explorers' geheime updates over het project.

Het is mogelijk om de bril elke 10 seconden een foto te laten nemen, zonder dat je hierdoor wordt afgeleid, schrijft Brin, die een kiekje meestuurt van een autotrip door Montana. "Zonder Glass zou ik dit moment nooit hebben kunnen vastleggen." De foto's gaan meteen naar Instant Upload, een functie van Android, wat ook aangeeft dat de bril daarmee werkt.

Brin schrijft dat de bril gebruikers ertoe in staat stelt om momenten in het leven vast te leggen 'zonder dat je gehinderd wordt door technologie'. "Ik kan niet beloven dat alles perfect werkt, maar wel dat het spannend wordt", aldus Brin in het bericht naar de bestellers van de eerste Glasses. Zij krijgen de komende maanden per e-mail updates over het project, rechtstreeks van Brin.

De mede-oprichter van Google is nauw betrokken bij het Project Glass als hoofd van onderzoekslaboratorium Google X, waar onder meer ook wordt gewerkt aan zelfrijdende auto's.

Lees ook de Uitlegparty over Google Glass voor meer achtergrondinformatie.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 117 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl