Google Docs synchroniseren naar je desktop

tags:
Userpica

Een van de meest gewilde functies voor Dropbox is de integratie met Google Docs en je desktop. Het programma Insync doet dit naadloos.

Google Docs is een solide tekstverwerker, maar mist toch de uitgebreide functies van Microsoft Word. Soms wil je even snel iets tikken in de trein, de andere keer ga je even goed voor je beeldscherm zitten. Insync regelt dat een nieuw document in Google Docs standaard naar een speciale map op je desktop wordt gesynchroniseerd en vice versa.

Eigenlijk lijkt Insync in alle opzichten op Dropbox: het online menu, de speciale map, de snelle synchronisatie en zelfs het gesynchroniseerd-tekentje is hetzelfde. En hoewel we Dropbox met liefde gebruiken, blijft het vervelend dat Google Docs-documenten niet echt met het programma te combineren zijn. Dat Insync veel van Dropbox heeft afgekeken, is een goede zaak.

Insync combineert het gemak van Dropbox met meer geavanceerde functies als meerdere Google-accounts beheren, leespermissies of het snel delen van individuele documenten. Via de website van Insync zijn ook al je opgeslagen documenten te bewaren, of het nu excel-, powerpoint- of wordbestanden zijn.

In totaal krijg je een limiet van één gigabyte. Als je Insync alleen voor Word-documenten gebruikt, kun je hier zeker een tijdje mee vooruit. Voor de echte back-upper is desynchroniseerlimiet te verhogen naar 25 terabyte voor iets minder dan twintig euro per jaar. Dat is nog exclusief de kosten van Google, want Google Docs heeft ook een limiet van één gigabyte.

De bèta invite ontvang je volgens Insync binnen 24 uur, mits je drie vrienden uitnodigt. Anders moet je even geduld hebben. Een app is nog niet beschikbaar.


Johan Klos, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Klos

Dit doet me erg denken aan een product dat al een tijdje bestaat, namelijk Syncplicity:

http://www.youtube.com/watch?v=2xJYx6Vkass

Beter? Wezenlijk anders?

Arjan, 3 jaren geleden
afbeelding van Arjan

De bèta invite ontvang je volgens Insync binnen 24 uur — mits je eerst zelf ook anderen uitnodigt, toch?

Daniël Verlaan, 3 jaren geleden
afbeelding van Daniël Verlaan

@Johan: Syncplicity is een (goede) synchronisatiedienst, o.a. voor Google Docs. Insync is een kleiner programma dat alleen met Google Docs werkt (+je krijgt notificaties wanneer iemand iets aanpast in een gedeeld document, erg handig!)

@Arjan: Klopt, ik zet het er even bij. Thanks!

Niels, 3 jaren geleden
afbeelding van Niels

Gladinet is ook wel kek. Integreert gdocs, skydrive, etc in 1


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 176 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl