Google laat blinde auto rijden

tags:
Userpica

Google heeft een blinde man achter het stuur van een van zijn zelfrijdende auto's gezet.

Google heeft Steve Mahan, die 95 procent van zijn zicht kwijt is, achter het stuur van zijn zelfrijdende Toyota Priussen gezet. De robotauto rijdt Steve rond terwijl hij een burrito bestelt bij een drive-through restaurant en zijn kleren haalt bij een stomerij. Volgens Google biedt dit 'technische experiment' een veelbelovende blik op wat dit soort technologie uiteindelijk voor de maatschappij kan betekenen.

Google kondigde zijn project voor zelfrijdende auto's in 2010 aan en zegt dat zijn wagens tot nu toe meer dan 320 duizend kilometer op de autopilot hebben gereden. Google is niet de enige partij die bezig is met zelfrijdende auto's. Ook fabrikanten als BMW, Audi en Toyoto werken aan computergestuurd auto's. Het gaat ook wel eens mis: vorig jaar crashte een van Google's robotauto's nog.


Estrella, 2 jaren geleden
afbeelding van Estrella

Hier wil ik graag even op reageren. Iemand die 95% van zijn of haar zicht kwijt is, is NIET blind. Ik ben zelf slechtziend en heb een zicht van 5%, wat inhoudt dat ik net als de genoemde Steve, ook 95 mis, en ik ben niet bepaald blind.

Wel leuk dat zo'n man op deze manier toch eens auto kan rijden. Tegen de tijd dat Google ook een cameramotor introduceert hou ik me ook aanbevolen :)

pimbee, 2 jaren geleden
afbeelding van pimbee

Een cameramotor?

Nick K, 2 jaren geleden
afbeelding van Nick K

Als je de rest van de tekst ook had gelezen, in plaats van alleen het woordje cameramotor, had je eruit op kunnen maken dat ze waarschijnlijk een motorfiets bedoeld.

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Waarom een Prius? Is dat de enige auto met voldoende accu's om die supercomputer van stroom te voorzien? Hersenen zijn toch een stuk efficienter, die hebben aan een halve chocoladereep genoeg om sturend een tank benzine op te rijden.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 57 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl