Google Maps gaat offline, eerst op Android

tags:
Userpica

Google Maps krijgt offline kaarten op Android en meer 3d-beelden van steden. Wandelpaden komen ook in Street View te staan.

Binnenkort zijn de Google-kaarten op Android te gebruiken als je geen verbinding hebt. Dat maakte Google woensdagavond bekend tijdens een reeks aankondigingen over Google Maps. De Maps-app voor Android krijgt 'binnenkort' de mogelijkheid om delen van de kaart te downloaden.

Elk kaartdeel is 50MB groot, dus je kan ze het beste voor vertrek via wifi binnenhalen. Navigeren kan ook in de offline modus. Wanneer de iOS-app van Google Maps de offline functie krijgt, is nog niet bekend. Maar een Google-medewerker zegt wel dat Google eraan werkt om alle nieuwe Maps-functies ook op andere mobiele platformen beschikbaar te maken.

Google had meer Maps-vernieuwingen aan te kondigen. Zo wordt Street View verder uitgebreid met wandelpaden en voetgangersgebieden. Google-medewerkers gaan hiervoor met een speciale camera en mini-computer op hun rug rondlopen. Ze brengen zo de gebieden in kaart op eenzelfde manier als de auto's, fietsen en boten die tot nu toe voor Street View zijn ingezet.

Ook krijgt Google Maps meer 3d-modellen van gebouwen. Hiervoor gebruikt Google zijn eigen vliegtuigen. De eerste stad met de nieuwe 3d-beelden is over enkele weken San Francisco. Daarna volgen meer stedelijke gebieden met volgens Google in totaal 300 miljoen inwoners.

Met de innovaties wil Google voorop blijven lopen op kaartgebied. De timing van de presentatie is geen toeval, omdat Apple naar verluidt volgende week bekend wil maken dat het in de volgende versie van iOS overstapt op een eigen kaartapp.


cmc, 3 jaren geleden
afbeelding van cmc

spectaculair!

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Ik vond een van selling-points van Nokia altijd dat je een goed werkend navigatiesyteem had bij zelfs prepaid toestellen van 150 euries.
Android gaat dit dus nog beter doen. Koop een Samsung Gio en je hebt een leuke smartphone met navigatie voor 119,00. De concurrentie kan zich hierop stukbijten.

rhinedirt, 3 jaren geleden
afbeelding van rhinedirt

Rotterdam heeft al wel de nieuwe 45 graden luchtfoto's

gerard, 3 jaren geleden
afbeelding van gerard

Dus dit is meer dan de kaarten die ik nu al kan cachen?
Max 10 momenteel.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 108 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl